Re: pokračování v účtování
Jestli jsou takové počáteční stavy, nezbyde Vám nic jiného, než je tak navést (701/411 a 211/701). Pak začněte ale pátrat, kde ty peníze fyzicky jsou, když je mají naúčtovány na pokladnu. At založí bankovní účet a složí je tam, aspon část a vy budete účtovat 221/211. A co základní kapitál, ten je splacen? Neexistují pohledávky za společníky?
No ona ta hotovost je ve skutečnosti jen na papíře, fyzicky ty peníze neexistují a při změně předsedy představensztva se mi do ruk bohužel nedostal žádný zápis - prý - účetní poraď si, tak já se radím tady na fóru co s tím, děkuji všem.
Zřizovací výdaje byly během r. 2003 vyrušeny 011/071, pak jsem našla v rozvaze k 31.12. zůstatek + 60 tis na 421 a - 60 tis. na 431, tak jsem pochopila, že je to 0 tis. V rozvaze mám v běžném účetním období r. 2003 v kolonce netto - aktiva 2 mil., oběžná aktiva 2mil., krátkodobý fin.majetek 2mil., peníze 2mil., a v pasivech 2mil., vlastní kapitál 2mil., zákl. kapitál 2mil., rezervní fond 61 tis., zákonný fond 61 tis., a výsledek hospodaření -61 tis., můžete mi ještě jednou pomoci jak navedu počáteční stavy ? Další roky jsou asi beze změn, firma nefungovala. Děkuji
jedná se o a.s. - takže žádní společníci, ale akcionáři
takže bych pravděpodobně hledala KDO je akcionářem, požádala bych o zakladatelskou smlouvu, zápisy z valných hromad, stanovy a snad se dopátráte
také bych určitě chtěla obratovou předvahu za poslední období
Já otevřela právě jen ty dva účty, ale nebyla si jista, zkusila jsem rozjet i předběžnou Rozvahu a jen mne matou ta čísla rezervního fondu a ztráty, zda opravdu vidím, že je to vyrovnáno. Takhle to sestavuji poprvé a ve výkazech se ještě trochu motám, ale moc děkuji :-):-)
Oříšek, firma má naposledy DPPO za r. 2003,nová předsedkyně představenstva, která byla zvolena na základě zápisu během r. 2009 a počítala s tím, jak ji bylo řečeno, že je firma úplně čistá, ta vůbec netušila a netuší nic o účetnictví, tzn., že vůbec nevěděla dle Výkazů, že by měla mít v kase 2mil. Kč, a teď si říkám, babo raď, kde vzít ty 2mil. a převést je na účet, převedli na sebe firmu a já to mám řešit :-).
Kde je hotovost 2 mil. Vás může zajímat pouze v případě, jste-li pověřena vedením pokladny. Pokud ne, tak by Vám měl pokladní
pravidelně předávat pokladní knihu k zaúčtování, pokud nemáte nějaký SW, ve kterém pokladní přímo zadává příjmy a výdaje do účetnictví. V případě, že v pokladní knize uvede pracovník odpovědný za pokladnu, že počáteční stav je nulový, oznámila bych to písemně představenstvu a zejména dozorčí radě a žádala
bych o instrukce, jak dále postupovat. Pokud nic netušili, je to jejich chyba. Ať se poradí s právníkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 4. 2010 23:00
Prosím o radu. Převzala jsem účetnictví (a.s.) a jsem začátečnice. V Rozvaze jsou částky pouze u peněz v pokladně 211 a základní kapitál 411 v hodnotě 2mil., jinak vše vyrovnáno, firma tři roky nepodnikala, jak si navedu počáteční stavy. Co muho udělat s tou částkou, která je naposledy vedena v pokladně ? Přeci nemohu mít v pokladně 2mil., tak jak je to uvedeno, bankovní účet neexistuje. Prosím o radu, děkuji všem