Vlákno názorů k dotazu Modeling při mateřské od JanaH - Re: Modeling při mateřské Nejste na mateřské, ale rodičovské...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2010 11:59

JanaH (neregistrovaný)

Re: Modeling při mateřské
    Nejste na mateřské, ale rodičovské dovolené. Na jakou smlouvu si přivyděláváte tím modelingem? Jestli na dohodu o provedení práce, tak se nikde registrovat nemusíte, daň za Vás odvádí zaměstnavatel.
    Pokud se, až budou Vašemu dítěti 3 roky, nebudete chtít vrátit do práce, tak budete muset dát výpověď nebo skončit dohodou. Nebo si můžete požádat ještě o neplacené volno na další rok. Teprve pak se můžete registrovat na ÚP.

• 9. 4. 2010 12:59

anonym456 (neregistrovaný)

Re: Modeling při mateřské
    >>Dobrý den ,jsem už 2,5 r na mateřské a začala jsem si
    >>přividělávat v oblasti modelingu. Chci se teda zeptat
    >>jestli se mám přihlásit na FU a(teda asi ano) a
    >>hlavne
    >>mne zajíma co bude až ukončím mateřskou a nenastoupím
    >>do práce.Můžu se pak registrovat na úřadě práce a
    >>dostanu taky nějaký peníze když budu registrovaná na
    >>FU?
    >>Děkuji za odpověď
    >
    >Nejste na mateřské, ale rodičovské dovolené. Na jakou
    >smlouvu si přivyděláváte tím modelingem? Jestli na
    >dohodu o provedení práce, tak se nikde registrovat
    >nemusíte, daň za Vás odvádí zaměstnavatel.
    >Pokud se, až budou Vašemu dítěti 3 roky, nebudete
    >chtít vrátit do práce, tak budete muset dát výpověď nebo
    >skončit dohodou. Nebo si můžete požádat ještě o
    >neplacené volno na další rok. Teprve pak se můžete
    >registrovat na ÚP.

• 9. 4. 2010 13:07

anonym456 (neregistrovaný)

Re: Modeling při rodičovské dovolené
    Není to dohoda o provedeí práce,jenom smlouva o sprostředkování.
    Do práce se nemůžu vrátit pro nevyhovujíci pracovní dobu, takže předpokládám že si hned po ukončení rodičovské dov. práci nenajdu.
    Takže mi teda nezůstavá nic jiného než se zaregistrovat na FU a pak se spoléhat že nejakej ten příjem budu mít? Nebo můžu požádat i o nejake příspevky než práci najdu?

• 9. 4. 2010 13:13

JanaH (neregistrovaný)

S touto smlouvou bohužel zkušenosti nemám, tak nevím, zda to vylučuje evidenci na ÚP. O sociální dávky můžete žádat na příslušném úřadu práce - např. bydlení, přídavek na dítě, sociální přídavek... Více na http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/

• 9. 4. 2010 13:25

xy5

píšete, že se nemůžete do původní práce vrátit pro nevyhovující prac. dobu
    nevím, na jak dlouho jste si u zam-tele požádala o čerpání rodič. dovolené, ale můžete max. do 3 let dítěte být na rodič. dovolené
    1. prac. den po 3. naroz. dítěte byste se měla vrátit zpět
    pokud se vrátit nechcete, tak musíte podat včas výpověď - 2 měs. výpovědní lhůta nebo se musíte se zam-telem na uk. PP dohodnout (není nárok na odstupné)
    pokud totiž do práce nenastoupíte a nebudete mít danou včas výpověď nebo se včas k určitému dni nedohodnete na uk. PP, bude s největší pravděp. zam-tel psát neoml. absenci a pak Vám dá okamž. zruš. PP (§55) - tento § musí být zapsán na potvrz. o zaměstnání (ZL) a není nárok na podporu od UP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).