Modeling při mateřské

• (neregistrovaný)

9. 4. 2010 9:51

Dobrý den ,jsem už 2,5 r na mateřské a začala jsem si přividělávat v oblasti modelingu. Chci se teda zeptat jestli se mám přihlásit na FU a(teda asi ano) a hlavne mne zajíma co bude až ukončím mateřskou a nenastoupím do práce.Můžu se pak registrovat na úřadě práce a dostanu taky nějaký peníze když budu registrovaná na FU? Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2010 11:59

JanaH (neregistrovaný)

Re: Modeling při mateřské
      Nejste na mateřské, ale rodičovské dovolené. Na jakou smlouvu si přivyděláváte tím modelingem? Jestli na dohodu o provedení práce, tak se nikde registrovat nemusíte, daň za Vás odvádí zaměstnavatel.
      Pokud se, až budou Vašemu dítěti 3 roky, nebudete chtít vrátit do práce, tak budete muset dát výpověď nebo skončit dohodou. Nebo si můžete požádat ještě o neplacené volno na další rok. Teprve pak se můžete registrovat na ÚP.

• 9. 4. 2010 12:59

anonym456 (neregistrovaný)

Re: Modeling při mateřské
      >>Dobrý den ,jsem už 2,5 r na mateřské a začala jsem si
      >>přividělávat v oblasti modelingu. Chci se teda zeptat
      >>jestli se mám přihlásit na FU a(teda asi ano) a
      >>hlavne
      >>mne zajíma co bude až ukončím mateřskou a nenastoupím
      >>do práce.Můžu se pak registrovat na úřadě práce a
      >>dostanu taky nějaký peníze když budu registrovaná na
      >>FU?
      >>Děkuji za odpověď
      >
      >Nejste na mateřské, ale rodičovské dovolené. Na jakou
      >smlouvu si přivyděláváte tím modelingem? Jestli na
      >dohodu o provedení práce, tak se nikde registrovat
      >nemusíte, daň za Vás odvádí zaměstnavatel.
      >Pokud se, až budou Vašemu dítěti 3 roky, nebudete
      >chtít vrátit do práce, tak budete muset dát výpověď nebo
      >skončit dohodou. Nebo si můžete požádat ještě o
      >neplacené volno na další rok. Teprve pak se můžete
      >registrovat na ÚP.

• 9. 4. 2010 13:07

anonym456 (neregistrovaný)

Re: Modeling při rodičovské dovolené
      Není to dohoda o provedeí práce,jenom smlouva o sprostředkování.
      Do práce se nemůžu vrátit pro nevyhovujíci pracovní dobu, takže předpokládám že si hned po ukončení rodičovské dov. práci nenajdu.
      Takže mi teda nezůstavá nic jiného než se zaregistrovat na FU a pak se spoléhat že nejakej ten příjem budu mít? Nebo můžu požádat i o nejake příspevky než práci najdu?

• 9. 4. 2010 13:13

JanaH (neregistrovaný)

S touto smlouvou bohužel zkušenosti nemám, tak nevím, zda to vylučuje evidenci na ÚP. O sociální dávky můžete žádat na příslušném úřadu práce - např. bydlení, přídavek na dítě, sociální přídavek... Více na http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/

• 9. 4. 2010 13:25

xy5

píšete, že se nemůžete do původní práce vrátit pro nevyhovující prac. dobu
      nevím, na jak dlouho jste si u zam-tele požádala o čerpání rodič. dovolené, ale můžete max. do 3 let dítěte být na rodič. dovolené
      1. prac. den po 3. naroz. dítěte byste se měla vrátit zpět
      pokud se vrátit nechcete, tak musíte podat včas výpověď - 2 měs. výpovědní lhůta nebo se musíte se zam-telem na uk. PP dohodnout (není nárok na odstupné)
      pokud totiž do práce nenastoupíte a nebudete mít danou včas výpověď nebo se včas k určitému dni nedohodnete na uk. PP, bude s největší pravděp. zam-tel psát neoml. absenci a pak Vám dá okamž. zruš. PP (§55) - tento § musí být zapsán na potvrz. o zaměstnání (ZL) a není nárok na podporu od UP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).