Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Částečně invalidní zamci-sleva na dani od Eva B - Re: částečně invalidní zamci-sleva na da DO odpracovaných hodin...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2010 9:59

    Eva B (neregistrovaný)

    Re: částečně invalidní zamci-sleva na da
    DO odpracovaných hodin se nepočítá pouze neodpr.hodiny v důsledku neomluvené nepřítomnosti v prácí, neodpracované hodiny v důsledku nenapracovaného pracovního volna poskytnutého zaměstnavatelem bez náhrady mzdy,pokud zaměstnanec nemohl konat práci z jiných důležitých důvodů, neodpracované hodiny v důsledku prac.neschopnosti,za kterou nebyly poskytovány náhrady, netýká se prvních 3dnů PN.
    Z toho vyplývá, že dovolená nemoc se nezapočítávají.
    částka 18 tis. Kč a fond 2008 hod.platí

  • 14. 4. 2010 11:11

    pet. (neregistrovaný)

    Re: částečně invalidní zamci-sleva na da
    Když já bych právě logicky tu dovolenou do fondu počítala. přeci na ni zaměstnanec má nárok. je to v rámci 20 dní. a říkám si, že bych tím podnikatele znevýhodnila. to by potom zaměstnancům nechtěl (i když na ni mají nárok)dávad dovolenou, aby jim neklesl fond pracovní doby a tím se nesnížila částka na odpočet. Vykládám si to opravdu špatně?

  • 14. 4. 2010 14:16

    Eva B (neregistrovaný)

    Re: částečně invalidní zamci-sleva na da
    Ne vykládáte si to dobře,jen jste mě špatně pochopila, mimo těch vyjmenovaných se všechno ostatní započítává do odpracované doby a to i doba nemoci, za kterou pobírá zaměstnance dávky.
    V pokynech k DPPO je přesný popis.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).