Vlákno názorů k dotazu Co dělat nemáme na zaplacení DPH FÚ? od polo - Re: Co dělat nemáme na zaplacení DPH FÚ? Záleží...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2010 9:13

polo (neregistrovaný)

Re: Co dělat nemáme na zaplacení DPH FÚ?
    Záleží na tom, jaké máte vztahy se svým daňovým zprávcem. Stalo se nám to taky, ale jsme plátci DPH od roku 1996 a vždy jsme měli vše v pořádku a to i s kontrolou na udání v roce 2004.
    Poslali jsme formulář a správci daně jsem zavolala, že platba přijde později cca o 1,5 měsíce. Nebyl problém, prostě nám dopočítali penále, ketré bylo v našem případě zaplatitelné. Myslím, že když člověk přijde slušně s pokorou a pravdivou verzí za daným správcem, tak se vždycky najde nějaký zákonný způsob řešení, který pomůže a nezlikviduje :o)
    Držím palečky a nebojte se úřadů (ani finančního) :o)))

• 23. 4. 2010 9:33

CBS (neregistrovaný)

Dobrý den, ptala jsem se vám na tento problém známého se stavební činností.

ad: neměli dodělanou střechu a do oken jim napršelo a některá jsou flekatá. Ještě tam tedy má dodělávat obklady oken ...

Informoval mě, že záleží na tom zda jste předali okna a máte podepsaný předávací protokol. Po protokolu následuje fakturace. V protokolu by muselo být uvedeno, že jste předali bez vad.
    Pokud nemáte nic a až nyní budete předávací protokol předkládat a podepisovat, uvede se do něj, že okna mají vadu a tu odstraníte. Pokud je stavba pojištěná, může se investorem přes pojišťovnu prý vyřídit škoda na oknech.
    Dle mě není vaše vina, že jsou okna poškozena. To je vina investora a toho, kdo nedodělal střechu. Jistě je zničeno deštěm více než okna. Záleží jak se domluvíte na předávacím protokole, potom bych vyfakturovala. Možná že se domluvíte na předání a fakturaci až v 2. Q. 2010 .

• 23. 4. 2010 9:48

fidelka (neregistrovaný)

Velice děkuji za rady.
    Právě ,že nemáme nic podepsané a ani oni se to nechystají podepsat.
    Jenomže manžel nemůže za to ,že namají dodělanou střechu a hlavně ho honili,ať už to je hotové. To tam musel ještě den před vánocema jet ,aby tam namontoval část oken. A byl tam i na silvestra. Investor si to tak přál. Spěchal ,ale netušil ,že v lednu příjde tak krutá a dlouhá zima.

Děkuji, právě , že mám strach to nechávat až na příští q. protože když se nedohodneme , tak se to může táhnout rok až roky....

>Dobrý den, ptala jsem se vám na tento problém známého
    >se stavební činností.
    >
    >ad: neměli dodělanou střechu a do oken jim napršelo a
    >některá jsou flekatá. Ještě tam tedy má dodělávat
    >obklady oken ...
    >
    >Informoval mě, že záleží na tom zda jste předali okna
    >a máte podepsaný předávací protokol. Po protokolu
    >následuje fakturace. V protokolu by muselo být uvedeno, že
    >jste předali bez vad.
    >Pokud nemáte nic a až nyní budete předávací protokol
    >předkládat a podepisovat, uvede se do něj, že okna mají
    >vadu a tu odstraníte. Pokud je stavba pojištěná, může
    >se investorem přes pojišťovnu prý vyřídit škoda na
    >oknech.
    >Dle mě není vaše vina, že jsou okna poškozena. To je
    >vina investora a toho, kdo nedodělal střechu. Jistě je
    >zničeno deštěm více než okna. Záleží jak se domluvíte
    >na předávacím protokole, potom bych vyfakturovala.
    >Možná že se domluvíte na předání a fakturaci až v 2. Q.
    >2010 .
    >

• 23. 4. 2010 10:31

D.V. (neregistrovaný)

Příp.můžete písemnou formou zažádat o posečekání či splátky na dani - musíte stanovit přesné datumy kdy a kolik budete splácet, dokládá se obvykle výpis z účtu a prohlášení o majetku, ale to se dohodněte se svým správcem co bude chtít (co vím, tak se obvykle povolují splátky max.tak na dva roky, takže stanovte také rozumnou délku splácení - pokusit se to uhradit co nejdříve). Zaplatíte 400 Kč správní poplatek...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).