Re: Co dělat nemáme na zaplacení DPH FÚ?
Záleží na tom, jaké máte vztahy se svým daňovým zprávcem. Stalo se nám to taky, ale jsme plátci DPH od roku 1996 a vždy jsme měli vše v pořádku a to i s kontrolou na udání v roce 2004.
Poslali jsme formulář a správci daně jsem zavolala, že platba přijde později cca o 1,5 měsíce. Nebyl problém, prostě nám dopočítali penále, ketré bylo v našem případě zaplatitelné. Myslím, že když člověk přijde slušně s pokorou a pravdivou verzí za daným správcem, tak se vždycky najde nějaký zákonný způsob řešení, který pomůže a nezlikviduje :o)
Držím palečky a nebojte se úřadů (ani finančního) :o)))
Dobrý den, ptala jsem se vám na tento problém známého se stavební činností.
ad: neměli dodělanou střechu a do oken jim napršelo a některá jsou flekatá. Ještě tam tedy má dodělávat obklady oken ...
Informoval mě, že záleží na tom zda jste předali okna a máte podepsaný předávací protokol. Po protokolu následuje fakturace. V protokolu by muselo být uvedeno, že jste předali bez vad.
Pokud nemáte nic a až nyní budete předávací protokol předkládat a podepisovat, uvede se do něj, že okna mají vadu a tu odstraníte. Pokud je stavba pojištěná, může se investorem přes pojišťovnu prý vyřídit škoda na oknech.
Dle mě není vaše vina, že jsou okna poškozena. To je vina investora a toho, kdo nedodělal střechu. Jistě je zničeno deštěm více než okna. Záleží jak se domluvíte na předávacím protokole, potom bych vyfakturovala. Možná že se domluvíte na předání a fakturaci až v 2. Q. 2010 .
Velice děkuji za rady.
Právě ,že nemáme nic podepsané a ani oni se to nechystají podepsat.
Jenomže manžel nemůže za to ,že namají dodělanou střechu a hlavně ho honili,ať už to je hotové. To tam musel ještě den před vánocema jet ,aby tam namontoval část oken. A byl tam i na silvestra. Investor si to tak přál. Spěchal ,ale netušil ,že v lednu příjde tak krutá a dlouhá zima.
Děkuji, právě , že mám strach to nechávat až na příští q. protože když se nedohodneme , tak se to může táhnout rok až roky....
>Dobrý den, ptala jsem se vám na tento problém známého
>se stavební činností.
>
>ad: neměli dodělanou střechu a do oken jim napršelo a
>některá jsou flekatá. Ještě tam tedy má dodělávat
>obklady oken ...
>
>Informoval mě, že záleží na tom zda jste předali okna
>a máte podepsaný předávací protokol. Po protokolu
>následuje fakturace. V protokolu by muselo být uvedeno, že
>jste předali bez vad.
>Pokud nemáte nic a až nyní budete předávací protokol
>předkládat a podepisovat, uvede se do něj, že okna mají
>vadu a tu odstraníte. Pokud je stavba pojištěná, může
>se investorem přes pojišťovnu prý vyřídit škoda na
>oknech.
>Dle mě není vaše vina, že jsou okna poškozena. To je
>vina investora a toho, kdo nedodělal střechu. Jistě je
>zničeno deštěm více než okna. Záleží jak se domluvíte
>na předávacím protokole, potom bych vyfakturovala.
>Možná že se domluvíte na předání a fakturaci až v 2. Q.
>2010 .
>
Příp.můžete písemnou formou zažádat o posečekání či splátky na dani - musíte stanovit přesné datumy kdy a kolik budete splácet, dokládá se obvykle výpis z účtu a prohlášení o majetku, ale to se dohodněte se svým správcem co bude chtít (co vím, tak se obvykle povolují splátky max.tak na dva roky, takže stanovte také rozumnou délku splácení - pokusit se to uhradit co nejdříve). Zaplatíte 400 Kč správní poplatek...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 4. 2010 9:01
Dobrý den,
mám veliko prosbu. Prosím o radu.
Manžel děla jedné fy zakázku ( okna) zakázka byla zadaná už v 09/2009. Teď v únoru byla dodělaná. Zákazník nám vloni dal malou zálohu. Teď se ale rozhodl ,že nám zbytek nedoplatí a že okna ani nepřevezme. Protože neměli dodělanou střechu a do oken jim napršelo. A některá jsou flekatá. Ještě tam tedy má dodělávat nějaké obklady oken.
Ale já chci vystavit fakturu a dát to do 1q. do DPH.
Aby pro případ jsme se mohli soudit! Ale díky tomu nemám na zaplacení toho DPH. Protože to je velká částka.
Vedeme DE.
Co mám dělat. Požádat FÚ o splátkový kalendář ??
Protože když to tam nedám, tak budu mít problémy.
A bojím se , že když půjdu žádat o splátkový kalendář, že příjdou na kontrolu.
Děkuji za radu