Vlákno názorů k dotazu Skartace od kata86 - Re: skartace Dobrý den. My posíláme návrh na skartaci-Státnímu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2010 11:06

kata86 (neregistrovaný)

Re: skartace
    Dobrý den. My posíláme návrh na skartaci-Státnímu oblastnímu archivu v Zámrsku-podle toho kde firma sídlí-vždy o 10let dozadu-takže v r. 2010 můžete skartovat r. 1999(účetní doklady r.1999,rozvaha,výsledovka,deník, hl.kniha, roční uzávěrka)-oni vám pak zašlou protokol a můžete skartovat

• 27. 4. 2010 11:15

Mína (neregistrovaný)

takhle nějak jsem si to představovala, jen nevím jak takový návrh vypadá...píšete formou nějakého dopisu, nebo je nějaký formulář...jak jim popisujete seznam dokumentů-např. Faktury přijaté 1-1000, atd...účetní závěrka,rozvaha, výsledovka, karty majetku, odpisové plány....nevím, zda není nějaké vyjímka u majetku, který jsem odepisovala....máme jen majetek skupin 1a 2.(ponechat déle tyto doklady) Kdybyste mi třeba mohla poskytnout nějaký případný vzor takového návrhu, budu moc vděčná. Jakým způsobem potom skartujete, nechceme moc do toho investovat-připadá nám to zbytečné-mohu opravdu třeba spálit?(to je nejrychlejší způsob, u klasické skartovačky bach asi seděla týden :-) ) Děkuji moc

• 27. 4. 2010 12:06

kata86 (neregistrovaný)

formou dopisu-stručně-že žádáme o provedení a odsouhlasení skartace na ty a ty doklady-čísla od-do nevypisuju.Majetek si radči uchovávám-když dostanete souhlas, tak s tím můžete naložit jak chcete:-) pěkný den

• 27. 4. 2010 12:26

Mína (neregistrovaný)

>>>>>Dobrý den. My posíláme návrh na skartaci-Státnímu
    >>>oblastnímu archivu v Zámrsku-podle toho kde firma
    >>>sídlí-vždy o 10let dozadu-takže v r. 2010 můžete
    >>>skartovat r.
    >>>1999(účetní doklady r.1999,rozvaha,výsledovka,deník,
    >>>hl.kniha, roční uzávěrka)-oni vám pak zašlou protokol
    >>>a
    >>>můžete skartovat
    >>
    >>takhle nějak jsem si to představovala, jen nevím jak
    >>takový návrh vypadá...píšete formou nějakého dopisu,
    >>nebo je nějaký formulář...jak jim popisujete seznam
    >>dokumentů-např. Faktury přijaté 1-1000, atd...účetní
    >>závěrka,rozvaha, výsledovka, karty majetku, odpisové
    >>plány....nevím, zda není nějaké vyjímka u majetku,
    >>který
    >>jsem odepisovala....máme jen majetek skupin 1a
    >>2.(ponechat déle tyto doklady) Kdybyste mi třeba
    >>mohla
    >>poskytnout nějaký případný vzor takového návrhu, bu

du
    >>moc
    >>vděčná. Jakým způsobem potom skartujete, nechceme moc
    >>do
    >>toho investovat-připadá nám to zbytečné-mohu opravdu
    >>třeba spálit?(to je nejrychlejší způsob, u klasické
    >>skartovačky bach asi seděla týden :-) ) Děkuji moc
    >
    >formou dopisu-stručně-že žádáme o provedení a
    >odsouhlasení skartace na ty a ty doklady-čísla od-do
    >nevypisuju.Majetek si radči uchovávám-když dostanete souhlas,
    >tak s tím můžete naložit jak chcete:-) pěkný den

jste zlatá, takže majetek ....uchovat..uchováváte akorát odpisové plány a seznamy majetku a asi i fakturu za pořízení konkrétního majetku.,že? (to bude opruz to vyhledat :-) ) Ještě tápu v tom, že firma vykazovala na počátku podnikání ztrátu, kterou si posléze uplatňovala...neprodlužují se skartační lhůty? Moc vám děkuji za trpělivost

• 27. 4. 2010 13:10

kata86 (neregistrovaný)

Takhle nějak vypadá návrh:
    Skartační návrh

Na základě zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle vyhlášky č. 191/2009 Sb., o podrobnostech výkonu spisové služby a v souladu se spisovým a skartačním řádem název původce dokumentů předkládáme skartační návrh na vyřazení dokumentů a žádáme o odborné posouzení.
    Do skartačního řízení byly zahrnuty dokumenty z let .... časový rozsah ... s uplynulými skartačními lhůtami, které již nejsou potřebné pro další činnost. U písemností skupiny „V“ byl proveden předběžný výběr. Písemnosti jsou uloženy místo uložení (např. spisovna, příruční sklad …) na adrese adresa uložení dokumentů .

Počet listů:
    Počet příloh:
    Já jsem je radči vyhledala účetní doklady(fa) -to co se týkalo majetku.
    s tou ztrátou to nevím-zeptejte se v archivu-tam by vám měli se vším poradit :)

• 27. 4. 2010 13:25

Mína (neregistrovaný)

>Takhle nějak vypadá návrh:
    >Skartační návrh
    >
    >Na základě zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a
    >spisové službě a o změnách některých zákonů, ve znění
    >pozdějších předpisů, podle vyhlášky č. 191/2009 Sb., o
    >podrobnostech výkonu spisové služby a v souladu se
    >spisovým a skartačním řádem název původce dokumentů
    >předkládáme skartační návrh na vyřazení dokumentů a žádáme o
    >odborné posouzení.
    >Do skartačního řízení byly zahrnuty dokumenty z let
    >.... časový rozsah ... s uplynulými skartačními lhůtami,
    >které již nejsou potřebné pro další činnost. U
    >písemností skupiny „V“ byl proveden předběžný výběr.
    >Písemnosti jsou uloženy místo uložení (např. spisovna,
    >příruční sklad …) na adrese adresa uložení dokumentů .
    >
    >Počet listů:
    >Počet příloh:
    >Já jsem je radči vyhledala účetní doklady(fa) -to co
    >se týkalo majetku.
    >s tou ztrátou to nevím-zeptejte se v archivu-tam by
    >vám měli se vším poradit :)

ježíši, doufám, že tento dobrý skutek bude po zásluze odměněn :-) - jste opravdu moc hodná za uvedení návrhu

ještě maličkost, vy uvádíte u jednotlivých dokladů ten typ dokumentu (zkratku S,A,V). Já našla na netu takovou tabulku, kde např. uvádějí, že rozvaha, hlavní kniha - jsou typ A. Nebo to posoudí ten příslušný úřad. Nebo se tyto dokumenty považují za A, ale úřad není nafukovací, tak u běžných firem odmítne tyto dokumenty s typem A archivovat a já tedy pak mám právo skartovat. ještě jednou moc děkuji, babrám se tady s archivací a skartací skoro celé dopoledne, ale nechci něco spálit...a ....pak mít průšvih.
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >
    >

• 27. 4. 2010 14:27

kata86 (neregistrovaný)

To já znám, taky se občas s něčím babrám skoro celý den:) těmi písmeny nám to označil vždy úřad

• 27. 4. 2010 14:37

Mína (neregistrovaný)

super, jste opravdu zlatá, moc jste mi pomohla....já se do toho nějak postupně pustím, skartační návrh sepíšu a uvidíme, co na to náš archivní úřad. Možná, že budou chtít něco jinak, než ten váš...zákony stejné, ale úřad od úřadu se praktické postupy liší :-) hlavně, že jsem to nespálila rovnou, ale pídila jsem se....o povinnosti vůči archivu jsem totiž neměla ani tušení. Díky za toto forum a moc díky vám za ochotu pomoci. hezký den!!!

• 27. 4. 2010 14:43

kata86 (neregistrovaný)

Nemáte zač, taky jsem vždy ráda za radu, když si s něčím nevím, ale zkuste si ještě radči zavolat na ten skartační úřad:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).