Re: dluh 2
Děkuji za odpověď, takže jestli tam vznikl dluh na začátku , tedy před 4-mi roky a ozvali se až teď, mají smůlu?Poslední 3 roky jsou v pořádku zaplacené to mohu doložit( možná tam vznikl dluh hned na začátku kdy se to převádělo do sipa, ale to už nedohledám a navíc si myslím, že by se měli ozvat hned při vzniku dluhu a né po tak dlouhé době), tedy mohu se bránit, že je to už promlčené a nic nedoplácet? Ještě jednou děkuji, ještě že tu jsou tak hodní lidé a poradí obyčejným laikům, kteří tomu vůbec nerozumí.
Řekla bych, že je to specialita této pojišťovny, mám úplně stejnou zkušenost. X let platíte a pak se ozvou. Platby přiřazují dle var. symbolu k nejstarší, tím pádem dlužíte poslední pojistné. Mě se ozvali po 6 letech (druhá pojistka 4 roky) a ač jsem byla přesvědčená, že je vše uhrazeno (1 splátka agentovi) tak jsem zaplatila. U druhé pojistky jsem byla naštěstí schopna dohledat.
I když to nepřiznali naplnno, chyběla právě platba od agenta.Rozloučila jsem se jak s agentem, tak pojišťovnou.
Děkuji ale teď nevím jestli zaplatit, nebo se bránit promlčecí dobou? O zrušení pojistky a odchodu k jiné pojišťovně samozdřejmě také uvažuji, jen máme ještě spoření synovi a to končí za dva roky, tak nevím jestli to mohu zrušit předčasně, určitě nás čeká stejný problém jak se spořením pro dceru a zase si to pěkně strhnou z naspořené částky i když už to bude 10 let. Tak mám zaplatit, nebo se bránit?? :-(
>>
>>>>(druhá pojistka 4 roky) a ač jsem byla přesvědčená,
>>>>že
>>>>je vše uhrazeno (1 splátka agentovi) tak jsem
>>>>zaplatila. U druhé pojistky jsem byla naštěstí
>>>>schopna
>>>>dohledat.
>>>>I když to nepřiznali naplnno, chyběla právě platba od
>>>>agenta.Rozloučila jsem se jak s agentem, tak
>>>>pojišťovnou.
>>>
>>>Děkuji ale teď nevím jestli zaplatit, nebo se bránit
>>>promlčecí dobou? O zrušení pojistky a odchodu k jiné
>>>pojišťovně samozdřejmě také uvažuji, jen máme ještě
>>>spoření synovi a to končí za dva roky, tak nevím
>>>jestli to
>>>mohu zrušit předčasně, určitě nás čeká stejný problém
>>>jak se spořením pro dceru a zase si to pěkně strhnou
>>>z
>>>naspořené částky i když už to bude 10 let. Tak mám
>>>zaplatit, nebo se bránit?? :-(
>>braňte se, někteří pojišťováci jsou banda všiváků,
>>když Vás lákají, tak slibují hory doly a když se
>>stane
>>problém, tak se chovají jak gauneři, mám své osobní
>>velmi špatné zkušenosti s několika pojišťovnami, se
>>dvěma
>>zase jen dobré
>
>a můžete doporučit? ČP a ČSOB, pokud to nebude považováno za reklamu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.