Re: dluh 2
Děkuji za odpověď, takže jestli tam vznikl dluh na začátku , tedy před 4-mi roky a ozvali se až teď, mají smůlu?Poslední 3 roky jsou v pořádku zaplacené to mohu doložit( možná tam vznikl dluh hned na začátku kdy se to převádělo do sipa, ale to už nedohledám a navíc si myslím, že by se měli ozvat hned při vzniku dluhu a né po tak dlouhé době), tedy mohu se bránit, že je to už promlčené a nic nedoplácet? Ještě jednou děkuji, ještě že tu jsou tak hodní lidé a poradí obyčejným laikům, kteří tomu vůbec nerozumí.
Řekla bych, že je to specialita této pojišťovny, mám úplně stejnou zkušenost. X let platíte a pak se ozvou. Platby přiřazují dle var. symbolu k nejstarší, tím pádem dlužíte poslední pojistné. Mě se ozvali po 6 letech (druhá pojistka 4 roky) a ač jsem byla přesvědčená, že je vše uhrazeno (1 splátka agentovi) tak jsem zaplatila. U druhé pojistky jsem byla naštěstí schopna dohledat.
I když to nepřiznali naplnno, chyběla právě platba od agenta.Rozloučila jsem se jak s agentem, tak pojišťovnou.
Děkuji ale teď nevím jestli zaplatit, nebo se bránit promlčecí dobou? O zrušení pojistky a odchodu k jiné pojišťovně samozdřejmě také uvažuji, jen máme ještě spoření synovi a to končí za dva roky, tak nevím jestli to mohu zrušit předčasně, určitě nás čeká stejný problém jak se spořením pro dceru a zase si to pěkně strhnou z naspořené částky i když už to bude 10 let. Tak mám zaplatit, nebo se bránit?? :-(
>>
>>>>(druhá pojistka 4 roky) a ač jsem byla přesvědčená,
>>>>že
>>>>je vše uhrazeno (1 splátka agentovi) tak jsem
>>>>zaplatila. U druhé pojistky jsem byla naštěstí
>>>>schopna
>>>>dohledat.
>>>>I když to nepřiznali naplnno, chyběla právě platba od
>>>>agenta.Rozloučila jsem se jak s agentem, tak
>>>>pojišťovnou.
>>>
>>>Děkuji ale teď nevím jestli zaplatit, nebo se bránit
>>>promlčecí dobou? O zrušení pojistky a odchodu k jiné
>>>pojišťovně samozdřejmě také uvažuji, jen máme ještě
>>>spoření synovi a to končí za dva roky, tak nevím
>>>jestli to
>>>mohu zrušit předčasně, určitě nás čeká stejný problém
>>>jak se spořením pro dceru a zase si to pěkně strhnou
>>>z
>>>naspořené částky i když už to bude 10 let. Tak mám
>>>zaplatit, nebo se bránit?? :-(
>>braňte se, někteří pojišťováci jsou banda všiváků,
>>když Vás lákají, tak slibují hory doly a když se
>>stane
>>problém, tak se chovají jak gauneři, mám své osobní
>>velmi špatné zkušenosti s několika pojišťovnami, se
>>dvěma
>>zase jen dobré
>
>a můžete doporučit? ČP a ČSOB, pokud to nebude považováno za reklamu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
28. 4. 2010 9:57
Dotaz byl zodpovězen reginou, ale nemohu ho najít, prosím ještě jednou za odpověď a omlouvám se :-)
Dobrý den, mám problém s dluhem na pojistném, najde se někdo, kdo poradí? Platila jsem dceři úrazovku se spořením u kooperativy, v 15 ti letech skončila a pojištovna začala tvrdit, že nám vznikl na začátku pojištění dluh, že jsme první 2 splátky nezaplatili a o to nám vyplatili méně peněz.Dluh by ale musel být nejméně 7 let starý a pojišťovna se nám za těch 7 let neozvala, žádná upomínka, nic. Založili jsme jí úrazovku novou opět u kooperativy, ta běží čtvrtým rokem a kooperativa se opět ozvala, že nemáme jednou zaplacený, nejdřív tvrdili březen 2010, to jsem ale dohledala je to minulý měsíc :-), teď zase únor 2010, ten je ale také zaplacený...pojistka je navedená do sipa..Platí zde nějaká promlčecí doba,kdyby nám tvrdili, že dluh vznikl na začátku pojištění, těžko už to dohledám.Prosím poraďte, mám sjednanou schůzku s pojišťovákem a nevím jak se bránit. Příjde mi, že v tom mají pěkný bor.... Děkuji za odpovědi Katka A.