Re: Nezaslání výplaty - mateřská
>Dobrý den,
>
>jsem na mateřské dovolené a zaměstnavatel mi nechce
>proplatit dovolenou ani roční zúčtování. Po několika
>urgencích mi poslal asi jen třetinu peněz. Výplatní pásku
>mi také nechce zaslat. Chci se zeptat zda mám nárok
>dát mu výpověď s tříměsíčním odstupným, popřípadě jak
>mám postupovat.
>
>Děkuji
Jste opravdu na mateřské dovolené? Nejste na rodičovské dovolené? Proplatit dovolenou vám zaměstnavatel nesmí, to je možné pouze při ukončení PP. A s ročním zúčtováním - jste si jistá, že vám nějaký přeplatek vyšel? BYlo by potřeba mít více informací, abychom mohli vše posoudit
>
Výplatní pásky není povinen zasílat, je povinen Vám ji předat, tak si pro ni dojděte. Zároveň si vezměte potvrzenou kopii žádosti o čerp. dovolené ihned po MD a řešte přímo s ním. Ono záleží na slovíčkách, takže je třeba vidět přesně všechny písemnosti, které jste zam-teli předala (zda jste žádala o čerpání nebo proplacení D) a zda jste správně vyplnila daň. prohl. apod.
Žádala jsem skutečně o čerpání, vím že to bylo sepsáno správně, protože jsem to řešila s jinou mzdovou účetní. Se šéfem se sejít nechci, protože mě kvůli tomu slovně napadá. Nechal by si pro korunu řezat koleno, proto vše řeším písemně. Jsem z toho už špatná..
Obávám se, že vám nezbyde nic jiného, než zaměstnavatele navštívit (pokud není 100 km daleko) - vemte si k tomu třeba manžela nebo nějakého jiného svědka (před ním si třeba nedovolí vás slovně napadat). výpl.pásku si vyzvednout a na vše se poptat, případně vyzvednout v hotovosti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.