Vlákno názorů k dotazu Srážka ze mzdy - exekuce a výživné od ... - Re: srážka ze mzdy - exekuce a výživné Od...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2010 9:38

... (neregistrovaný)

Re: srážka ze mzdy - exekuce a výživné
    Od doručení soudního rozhodnutí pro výživné byste již měla provádět srážku jako pro přednostní pohledávku. Pro nepřednostní pohledávku (ČEZ) byste měla od nynějška strhávat "1/3", ostatní peníze půjdou na výživné.
    Program v Exceliu pro výpočet srážky (ve vašem případě 3.řádek výpočtu s rozdělenou výší srážek) je možno stáhnout zde:
    http://docs.google.com/fileview?id=0B7QYyY6HvmNZNjRjZGE5NWYtMGQ0YS00NTdhLWFiY2YtNzk2YmIzZjNlOGM3&hl=cs
    (vlevo nahoře odkaz Download 39K)

• 5. 5. 2010 10:03

Hanka.. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.
    Jedná se mi hlavně o to, že firmě žádné rozhodnutí nepřijde. Nebudeme mít nic v ruce. S tím přišel jen zaměstnanec, že mu to máme srážet.

• 5. 5. 2010 10:43

... (neregistrovaný)

Vy musíte mít v ruce soudní rozhodnutí o schválení dohody o výživném dle §551 OZ. Doručením tohoto rozhodnutí zaměstnavateli teprve vyvolá účinek provádění srážek.

A nebo jsem příspěvek výše podělal a dohody o srážkách ze mzdy dle §146b ZP (ve vašem případě vzniklých dle §551 OZ) musí dle §148 odst.2 ZP ustoupit nařízeným exekucím. Potom by rozdělení srážky bylo přesně naopak.
    Tak to jsem vám moc neporadil... §148 odst. 2 ZP je formulován tak blbě, že se tváří jako kolizní norma pro pohledávky a jejich pořadí nařízených exekučně a na základě dohod. Bohužel neřeší kolizi srážek jiných než §146b ZP, takže já se spíše přikláním k původnímu příspěvku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).