Re: Máte zkušenosti s ú.práce-prům.přije
jen zírám, čeho jsou na ÚP schopni-schopny. Ale abych jim třeba nekřivdila, protože já osobně mám s ÚP jen dobrou zkušenost. Leckdy také přišel z-ec, že ho z ÚP vracejí s tím, že mám to a to předělat ... Pokud vím, že jsem vyplnila řádně a správně, neváhám a volám na ÚP a zatím se vždy vyjasnilo, že to z-ec špatně pochopil nebo tam ani nebyl a byl sám aktivní. To je samozřejmě nesmysl uvádět průměr za 4 měsíce, ale mně to vážně spíše připadá na aktivitu bývalé z-kyně ... Pokud skončil PP 30.4., stanovíte rozhodné období a použijete poslední platný průměr. RO = 1. Q, tedy vypočtete a použijete průměr z mezd 1-2-březen, tj. průměr, který jste použila pro výpočet odstupného v dubnové mzdě. Pokud v tomto období (1.Q) odpracovala alespoň 21 dnů, pak stanovíte skutečný průměr a vyplníte výdělek pro ÚP. Dodávám, že odstupné se do průměru v žádném případě nezahrne, i kdyby bylo nějakou zvláštní shodou okolností vyplaceno v březnu (což by ani nebylo v souladu se zákonem), jelikož odstupné není považováno za mzdu, stejně jako např. náhrady, odměna k jubileu, pohotovost apod. - tyto položky také nezahrnete do výpočtu průměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.