Máte zkušenosti s ú.práce-prům.přijem?

• (neregistrovaný)

11. 5. 2010 17:01

Dobrý den,už jste se někdo setkal s rozdílnými názory z úřadu práce na výši průměrného čistého příjmu?
    Mám dvě paní,které u nás skončily 30.4.a obě šly na úřad práce,ale každá dostala jinou úřednici.
    No a ta jedna chce potvzení o nároku na podporu v nezaměstnanosti a tam uvést č.prům.příjem za poslední Q/2010 a druhá doporučila té paní,že má chtít za poslední 4měsíce,protože v dubnu dostala odstupné a tudíž se jí zvýší ten průměr.
    Můžete mi prosím někdo poradit,kde najdu,jaké správné časové rozmezí se má tedy uvést?
    Fakt ted tedy nevím,co s tím:(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 5. 2010 17:07

xPetrax (neregistrovaný)

Re: Máte zkušenosti s ú.práce-prům.přije
      Vždycky se uvádí poslední známý průměr za předchozí Q, tzn. skončila 30.4., tak jste správně použila průměr spočtený za I.Q na II. Q 2010.... Nemám s tím zkušenost, ale počkejte si na názory ostatních a nebo si zavolejte na ÚP, a domluvte se s někým z vedení...

• 11. 5. 2010 19:18

beta (neregistrovaný)

jen zírám, čeho jsou na ÚP schopni-schopny. Ale abych jim třeba nekřivdila, protože já osobně mám s ÚP jen dobrou zkušenost. Leckdy také přišel z-ec, že ho z ÚP vracejí s tím, že mám to a to předělat ... Pokud vím, že jsem vyplnila řádně a správně, neváhám a volám na ÚP a zatím se vždy vyjasnilo, že to z-ec špatně pochopil nebo tam ani nebyl a byl sám aktivní. To je samozřejmě nesmysl uvádět průměr za 4 měsíce, ale mně to vážně spíše připadá na aktivitu bývalé z-kyně ... Pokud skončil PP 30.4., stanovíte rozhodné období a použijete poslední platný průměr. RO = 1. Q, tedy vypočtete a použijete průměr z mezd 1-2-březen, tj. průměr, který jste použila pro výpočet odstupného v dubnové mzdě. Pokud v tomto období (1.Q) odpracovala alespoň 21 dnů, pak stanovíte skutečný průměr a vyplníte výdělek pro ÚP. Dodávám, že odstupné se do průměru v žádném případě nezahrne, i kdyby bylo nějakou zvláštní shodou okolností vyplaceno v březnu (což by ani nebylo v souladu se zákonem), jelikož odstupné není považováno za mzdu, stejně jako např. náhrady, odměna k jubileu, pohotovost apod. - tyto položky také nezahrnete do výpočtu průměru.

• 12. 5. 2010 8:09

Irenka (neregistrovaný)

Děkuji moc za výstižnou odpověď Já jsem si to také tak myslela,ale fakt jsem se nechala zvyklat,jak každá ta úřednice tvrdí něco jiného:)

• 12. 5. 2010 9:22

beta (neregistrovaný)

Důležité je, že jste to spočítala správně :) pěkný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).