Re: soud-exekuce
nedávno jsem byla v podobné situaci - u rozvedených ani nevíte, zda na nějaké dítě platí výživné ...
Zaměstnance jsem si zavolala a vysvětlila mu, že pokud chce uplatnit děti, na které platí výživné, jako vyživované, potřebuji rozsudek a doklady (složenky)o tom, že platí výživné
manželku, přestože s ním možná bydlí v jedné domácnosti, bych jako vyživovanou určitě nebrala, pokud je rozvedený
Děkuji. To 3 dítě se jim narodilo v únoru a doposud ta malá nemá rodný list , prý tam chce být napsaný jako otec ale má propadlou občanku tak jim ho ještě nevydali. A co kdyby mě ho donesl někdy později (srážet mu budu asi hodně dlouho). Ale asi i tak musí být soudem svěřeno do péče manželce a on mít vyživovací povinnost a platit výživné když jsou rozvedeni.
On ale asi není v RL těch dvou dětí jen je přijal za vlastní a po rozvodu na ně má asi platit. Ale do výpočtu exekuce pokud neplatí je neuplatním jako osoby vyživované.To je nějak moc těch asi. Pozvu ho na kobereček:). A když nedonese papíry abych já měla vše černé na bílém, tak má smůlu. Bohužel.
pokud je rozvedený a s dětmi je to tak, jak nyní píšete, tak bych neuplatnila žádnou vyž. osobu
to, že Vám říká, že je přijal za vlastní, není vůbec směrodatné
musel by na to mít rozsudek od soudu, což nedoložil, takže nepočítat
a kdo ví, jak je to s 3. dítětem, když nechce předložit RL - pochybuji, že by vydání RL tak dlouho trvalo, jak Vám tvrdí (jedině, kdyby se snad soudili o to, kdo je otcem - nevím, jak dalece to má na vystavení RL vliv, nikdy jsem to nezkoumala a ani nepotřebovala vědět), tak možná ani jako otec zapsaný vůbec není (takže také nezapočítávat)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.