Re: Název provozovny
Živnostenský zákon §17
Provozovna určená pro prodej zboží nebo poskytování služeb spotřebitelům29c) musí být trvale a zvenčí viditelně označena také
a) jménem a příjmením osoby odpovědné za činnost provozovny, s výjimkou automatů,
b) prodejní nebo provozní dobou určenou pro styk se spotřebiteli, nejedná-li se o mobilní provozovnu nebo automat,
c) kategorií a třídou u ubytovacího zařízení poskytujícího přechodné ubytování.
Ano, tomu rozumím, děkuji.
Ale jde mi o to jestli si název obchodu můžu dát jaký chci a kde ho přípádně zaregistruji?
př. mám multibandovou prodejnu a chci, aby se prodejna jmenovala třeba fifty/fifty, tak bych potřeboval vědět jak toho legálně docílit, abych si to nevyvěsil na prodejnu jen tak a neměl z toho potíže.
Děkuji
>>>Dobrý den,
>>>
>>>hodlám otevřít prodejnu s oblečením a nevím jak je to
>>>s názvem provozovny. Kde nebo jak ho registrovat a
>>>může se provozovna nazvat jakkoli, nebo jsem něčím
>>>vázán?
>>>Podnikání je na základě živnostenského oprávnění.
>>>
>>>Děkuji mockrát za odpovědi.
>>Živnostenský zákon §17
především dle odst. 7 § 17 -ŽZ- jméne a příjmením podnikatele a IČ(jste-li OSVČ).
>>Provozovna určená pro prodej zboží nebo poskytování
>>služeb spotřebitelům29c) musí být trvale a zvenčí
>>viditelně označena také
>>a) jménem a příjmením osoby odpovědné za činnost
>>provozovny, s výjimkou automatů,
>>b) prodejní nebo provozní dobou určenou pro styk se
>>spotřebiteli, nejedná-li se o mobilní provozovnu nebo
>>automat,
>>c) kategorií a třídou u ubytovacího zařízení
>>poskytujícího přechodné ubytování.
>
>Ano, tomu rozumím, děkuji.
>
>Ale jde mi o to jestli si název obchodu můžu dát jaký
>chci a kde ho přípádně zaregistruji?
>
>př. mám multibandovou prodejnu a chci, aby se prodejna
>jmenovala třeba fifty/fifty, tak bych potřeboval vědět
>jak toho legálně docílit, abych si to nevyvěsil na
>prodejnu jen tak a neměl z toho potíže.
>
>Děkuji
To je mi jasné, ale jde mi o název obchodu (cedule, která bude viset nad dveřmi obchodu. Přece se obchod s oblečením nebude jmenovat např " Petr Novák"
Nejde mi o to jak má být prodejna označena, to už jsem si zjistil. Jde mi o samotný název obchodu, protože název firmy nemám vzhledem k tomu, že jsem OSVČ.
t nad dveřmi obchodu. Přece se obchod s
>oblečením nebude jmenovat např " Petr Novák"
>
>Nejde mi o to jak má být prodejna označena, to už jsem
>si zjistil. Jde mi o samotný název obchodu, protože
>název firmy nemám vzhledem k tomu, že jsem OSVČ.
napište si na ceduli co chcete, třeba Levné oděvy, označení provozovny se všemi náležitostmi dáte na vchodové dveře.
Prodejna by měla být se začkovým oblečením, takže Levné oblečení, nebo prodejna oděvu a nic s tím společného nepřipadá v úvahu. jde mi o to jesli můžu mít název jaký si vymyslím, např. fifty/fifty, nebo street wear, nebo cokoli jiného. Příjde mi divné si pojmenovat prodejnu a nikde to nenahlašovat nebo registrovat.
pokud si ještě jednou pročtete mou odpověď, tak zjistíte, že jsem napsal:
"napište si na ceduli co chcete, třeba Levné oděvy".Přeloženo do češtiny=vymyslete si co chcete-myšleno na vývěsní štít- označení provozovny je něco jiného, to bude na dveřích. Hlavně -z vlastní zkušenosti- píšete pro klienty, tak aby taky vůbec tušili, co tam vlastně budete prodávat- nějaké anglické zkomoleniny mnoha lidem vůbec nic neříkají, ale to je Vaše věc,jak a koho chcete oslovit. Třeba jsem viděl vtipnou vývěs.ceduli"Sekáč u Klause". Každý věděl, vo co go. Registrovat ani nahlašovat ohledně vývěsního štítu nic netřeba.To je jen poutač pro klienty, nikoliv označení provozovny dle ŽZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.