Re: §55- je někde v ZP, že musí být 5x á
(Rozsudek Nejvyššího soudu České republiky ze dne 25.10.2000, sp. zn.21 Cdo 2530/99)
mimo jiné:
že soudní praxe již dospěla k závěru, že neomluvené zmeškání práce v trvání pěti dnů zpravidla představuje - obecně vzato - samo o sobě porušení pracovní kázně zvlášť hrubým způsobem a odůvodňuje rozvázání pracovního poměru okamžitým zrušením. Jednání zaměstnance znamenající porušení pracovní kázně však - jak bylo výše uvedeno - nelze posuzovat bez přihlédnutí k dalším okolnostem, které mohou mít vliv na celkové zhodnocení porušení pracovní kázně.
Děkuji, ale stejně to neprošlo. Náš právník tvrdil, že 3 áčka stačí a tak jsem byla přinucena se zaměstnancem PP rozvázat na podle §55. Ještě po mně chtěli, ať tam napíši hrubé porušení pracovní kázně - to jsem je teda už neposlechla...
pro xj-super, je to jasné,díky za upřesnění.
K dotazu,Renátko, důležité je, kdo tu blbost schválenou Vaším právníkem podepíše, Vy asi ne, takže ať si případné následky přičtou sami sobě. Možná bude zaměstnanec tak chytrý a znalý, nebo si sežene informace a radu a zamotá s nimi.Hezdý deštivý podvečer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.