Re: Odstupné - prosím, prosím
Vy tady píšete pořád dokola a pokaždé pod jiným jménem. Vždyť máte odpověď o něco níže. Ale já bych asi volila variantu zůstat v zaměstnání (mít zaměstnavatele) než si nechat dát výpověď a skončit. Protože nevíte jestli pak třeba nebudete mít další dítě a kdybyste neměla zaměstnavatele, tak byste neměla ani mateřskou. Pokud by Vás lékař uznal práce neschopnou, tak byste po skončení současné rodičovské až do nástupu na MD marodila, v prvních 14 dnech by hradil náhradu zaměstnavatel (z pravděpodobného průměru) a od 15. dne sociálka nemocenské dávky (pro určení vyměřovacích základů by se šlo až do dob před první mateřskou. A pro základ pro další mateřskou také.
Re: Odstupné - prosím, prosím
rotože nevíte
>>>jestli pak třeba nebudete mít další dítě a kdybyste
>>>neměla zaměstnavatele, tak byste neměla ani
>>>mateřskou.
>>>Pokud by Vás lékař uznal práce neschopnou, tak byste
>>>po
>>>skončení současné rodičovské až do nástupu na MD
>>>marodila, v prvních 14 dnech by hradil náhradu
>>>zaměstnavatel
>>>(z pravděpodobného průměru) a od 15. dne sociálka
>>>nemocenské dávky (pro určení vyměřovacích základů by
>>>se
>>>šlo až do dob před první mateřskou. A pro základ pro
>>>další mateřskou také.
>>
>>Děkuji za odpověď a omlouvám se, protože se mi to
>>odhlásilo a nevzpomněla jsem si na heslo - proto jsem
>>tam
>>pod 2 jmény.
>>Bohužel nemocenskou mi doktor nevypíše, dnes jsem
>>byla
>>na kontrole. Zbývá pouze ta výpověď.
>
>Děkuji za nápovědu - to Přeložení však není moje,
>nejsem Zita, ale asi má někdo stejný problém. Radka
Ještě Vám zbývá jedna možnost, jak zůstat zaměstnancem (předpokládám, že dítěti budou 2.6. 3 roky). Požádejte zaměstnavatele o neplacené volno do dne před nástupem na mateřskou. Pokud povolí, tak sice nebudete dostávat žádné peníze, ale zůstanete zaměstnancem. Pojištění nebudete muset odvádět, protože dítě nebudete dávat do školky (na svoji ZP se nahlásíte jako osoba pečující celodenně o dítě do 7 let). A pak nastoupíte na mateřskou.
Anebo pokud chcete skončit, tak si nechejte dát tu výpověď- bude běžet dvouměsíční výpovědní doba (když Vám ji doručí ještě v květnu, skončí poměr 31.7., když ji dostanete v červnu, skončíte 31.8. Plus to odstupné. Na PPM byste pak nastupovala v ochranné lhůtě - mateřskou byste měla na základě výdělků v tom skončeném zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.