Vlákno názorů k dotazu Vyúčtování daně z PFO ze závislé činnost od HP - Re: vyúčtování daně z PFO ze závislé čin Pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 5. 2010 12:30

HP (neregistrovaný)

Re: vyúčtování daně z PFO ze závislé čin
    Pokud se jedná o přeplatek z ročního zúčtování vyplacený v roce 2010 za 2009, pak uvedete pouze na str. 1 do kolonky 06 a vyplníte tabulku pod tím. Na další strany už tento přeplatek nevyplňujete. Jenom mne zaráží, že jste provedli RZ, vznikl přeplatek na sražených zálohách, když jste, jak píšete, žádné neodváděli. Pokud paní vznikl přeplatek za rok 2009 na daňovém bonusu, pak ho musíte uvést do kolonky 06a vyúčtování a zároveň na stranu 2 do sl. 5b do měsíce, ve kterém byl bonus vyplacen. A toto všechno až do 20.2.2011 ve vyúčtování za 2010.

• 25. 5. 2010 12:49

Pajka505 (neregistrovaný)

Přeplatek vznikl za rok 2008, proto byl vyplacen a zažádán v r. 2009. Bohužel nebylo Vyúčtování daně... odevzdáno do konce února, tak ho musím udělat a předat na FÚ co nejdříve. Proto jsem chtěla poradit, aby to bylo správně, když už to bude pozdě předané. Moc děkuji za radu.

• 25. 5. 2010 13:24

HP (neregistrovaný)

Aha. Omlouvám se, blbě jsem to pochopila:-) Ale na odpovědi to moc nemění. Vyplníte nulové, na str. 1 do řádku 06 dáte těch 10000,- a v tabulce pod tímto řádkem doplníte ve kterém měsíci 09 bylo vyplaceno a kdy byla žádost podána na FÚ. Poté ještě doplňte na poslední straně do ř. 3 a do ř. 4. Jinak samé nuly. Pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).