Re: Předem vybraná dovolená-nebyl nárok
Nerozumím větě - ... z letošního roku .-... zbývající část 11,5 dne
Čerpání dovolené určuje zam-tel
můžete určit čerpání, i když na ni zatím nevznikl nárok, pokud předpokládáte, že podmínku k čerpání splní
On bude končit PP? Pokud ano, tak v poslední mzdě byste museli přebranou D srazit a dát náhr. volno. Problém by nastal, kdyby byl celý měsíc nemocný a dávky by vyplácela OSSZ (ta by pro vás nic nesrážela). Museli byste to od zam-ce dostat sami.
Pokud PP nekončí, tak musíte vyčkat. Pokud bude uschopněný, tak podle odprac. dnů bude mít nárok - buď za odprac. dny nebo bude mít nárok celoroční, který event. pokrátíte. Kdyby potom jste v prosinci zjistili, že má D přebranou, tak byste ji (i bez jeho souhlasu) srazili (průměrem, kterým jste platili) a místo této D byste navedli neplac. volno.
Tím - zbývající část jsem myslela to, že jěště v lednu si vybral část dovolené 2010 tj. těch 11,5 dne. Pracovní poměr nekončí. Takže vyčkat do konce roku a případné volna nahrazovat raději neplaceným volnem. Moc Vám děkuji za odpověď jsme malá organizace takže moc "zběhlá" ve mzdách nejsem a měla jsem obavu, že předem vybraná dovolená se nesmí vybírat, tedy na tu co není nárok.
>>Nerozumím větě - ... z letošního roku .-... zbývající
>>část 11,5 dne
>>Čerpání dovolené určuje zam-tel
>>můžete určit čerpání, i když na ni zatím nevznikl
>>nárok, pokud předpokládáte, že podmínku k čerpání
>>splní
>>On bude končit PP? Pokud ano, tak v poslední mzdě
>>byste museli přebranou D srazit a dát náhr. volno.
>>Problém
>>by nastal, kdyby byl celý měsíc nemocný a dávky by
>>vyplácela OSSZ (ta by pro vás nic nesrážela). Museli
>>byste to od zam-ce dostat sami.
>>Pokud PP nekončí, tak musíte vyčkat. Pokud bude
>>uschopněný, tak podle odprac. dnů bude mít nárok - buď
>>za
>>odprac. dny nebo bude mít nárok celoroční, který
>>event.
>>pokrátíte. Kdyby potom jste v prosinci zjistili, že
>>má
>>D přebranou, tak byste ji (i bez jeho souhlasu)
>>srazili (průměrem, kterým jste platili) a místo této D
>>byste
>>navedli neplac. volno.
>
>Tím - zbývající část jsem myslela to, že jěště v lednu
>si vybral část dovolené 2010 tj. těch 11,5 dne.
>Pracovní poměr nekončí. Takže vyčkat do konce roku a
>případné volna nahrazovat raději neplaceným volnem.
O neplacené volno se žádá předem, musí být jasně od - do (v době nepl. volna nenáleží nemoc. dávky) - musí se domluvit, jak bude řešeno srážení ZP, zda celých 13,5 % zaplatí zam-ec nebo 4,5% zam-ec + 9% zam-tel (většinou zam-tel chce, aby zam-ec hradil celých 13,5%)
ZP se neráží, pokud se jedná o zam-ce, který je v kat., za kterou je plátcem ZP stát
Moc Vám
>děkuji za odpověď jsme malá organizace takže moc
>"zběhlá" ve mzdách nejsem a měla jsem obavu, že předem
>vybraná dovolená se nesmí vybírat, tedy na tu co není
>nárok.
vše najdete v Zák. pr. - oddíl Dovolená
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.