Re: stavebni povoleni
Po zjednodušení stavebního zákona musíte mít lejstro na všechno. Buď náčrtek s rozměry a s popisem, písemně odsouhlaseno všemi majiteli sousedících pozemků.
Nebo projekt od autorizovaného projektanta a klasické stavební povolení, kdy sousedy kontaktuje st. úřad.
Prakticky na všechno, co píchnete do země a má to víc než 0(nula) cm2 (kromě rostlin) musíte mít papír.
Zrovna jsme to řešili na st. úřadě.
Re: stavebni povoleni
"Pája" no děkuji za reakci ale nic jsem se z vaši reakce ohledně meho dotazu nedozvěděl. Bohužel jsem si zakon četl ale nejsem z něho vubec chytrej.podle toho co se v něm piše:
"Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují
a) budovy, a to
1. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, nepodsklepené, jestliže neobsahují pobytové místnosti, hygienická zařízení ani vytápění, neslouží k ustájení zvířat a nejde o sklady hořlavých kapalin a hořlavých plynů"
podle toho bych řekl že mužu garaž postavit bez jakeho koliv papirovani.Ale co se kdekoliv zeptam tak každej řika že musim mit povoleni,tak ted mi Pajo poraď mužu nebo nemužu postavit garaž bez povoleni,ohlašeni???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.