Vlákno názorů k dotazu Nástup na nemocenskou po mateřské od all - Re: Nástup na nemocenskou po mateřské A já blbka...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2010 11:39

all (neregistrovaný)

Re: Nástup na nemocenskou po mateřské
    A já blbka doteď myslela, že na neschopenku se chodí, pokud je pracovník práce neschopen !

• 27. 5. 2010 12:02

pokec (neregistrovaný)

protože lékaře unás nikdo nekontroluje ještě se vás zeptá jestli chcete neschopenku a do kdy napíšou ji komukoli a najak chce dlouho v tom se nic nezměnilo

• 27. 5. 2010 12:41

LenkaP (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď k tématu. Ono krom toho, že nemá jít cenu nastupovat do práce na dva týdny, tak opravdu mám i rizikové těhotenství. A psát neschopenku, když je ženská na rodičovské dovolené s jedním dítětem, doktoři nechtějí!!! Ale jinak v pohodě. Ono nevím, jak by se někomu z Vás líbilo, že musíte opustit zaměstnání a být 14 dní nezaměstnani (popř. zcela, protože by mohli v dnešní době vzít někoho jiného za menší peníze, než máte), protože jste jenom na zástup za mateřskou.

• 27. 5. 2010 12:50

all (neregistrovaný)

To vše nic nemění na tom, že neschopenka má být vystavena pouze člověku, který je práce neschopný. OSSZ není charita a doplácejí na to ostatní, jako ostatně ve všem v tomto státě. Kontrola mizivá nebo žádná, zneužívání všech dávek nejen nepřizpůsobivými na všech frontách, jen tohle je míň viditelné než dávky pro nepracující nepřizpůsobivé spoluobčany. A taky se o tom víc mlčí, ale podstata je stejná, zlobte se nebo ne, to je váš problém. A navíc na rodičovské dovolené nemáte na nemocenské dávky nárok, takže neschopenka by byla zbytečná, ne že ji nechce lékař psát.

• 27. 5. 2010 13:00

lk (neregistrovaný)

a do kdy napíšou ji
    >>>komukoli a najak chce dlouho v tom se nic nezměnilo
    >>
    >>Děkuji za odpověď k tématu. Ono krom toho, že nemá
    >>jít
    >>cenu nastupovat do práce na dva týdny, tak opravdu
    >>mám
    >>i rizikové těhotenství. A psát neschopenku, když je
    >>ženská na rodičovské dovolené s jedním dítětem,
    >>doktoři
    >>nechtějí!!! Ale jinak v pohodě. Ono nevím, jak by se
    >>někomu z Vás líbilo, že musíte opustit zaměstnání a
    >>být
    >>14 dní nezaměstnani (popř. zcela, protože by mohli v
    >>dnešní době vzít někoho jiného za menší peníze, než
    >>máte), protože jste jenom na zástup za mateřskou.
    >
    >To vše nic nemění na tom, že neschopenka má být
    >vystavena pouze člověku, který je práce neschopný. OSSZ není
    >charita a doplácejí na to ostatní, jako ostatně ve
    >všem v tomto státě. Kontrola mizivá nebo žádná,
    >zneužívání všech dávek nejen nepřizpůsobivými na všech
    >frontách, jen tohle je míň viditelné než dávky pro nepracující
    >nepřizpůsobivé spoluobčany. A taky se o tom víc mlčí,
    >ale podstata je stejná, zlobte se nebo ne, to je váš
    >problém. A navíc na rodičovské dovolené nemáte na
    >nemocenské dávky nárok, takže neschopenka by byla
    >zbytečná, ne že ji nechce lékař psát.

Nezlobte se paní all, ale rizikové těhotenství pokud je opravdu rizikové není žádný med. Byla jsem na rizikovém těhotenství a musela jsem 6 měsíců ležet. Tak třeba paní je ten případ, tak ji nechte. Myslím si, že peníze v tomto státě se vyplácejí našim nepřizpůsobivým spoluobčanům a tou jsou tedy částky, že normálníímu pracujícímzu člověku je z toho zle, ales tím nic asi nenaděláme.

Jinak Vašich odpovědí si moc vážím, již několikrát jste mi pomohla.
    Mějte se

• 27. 5. 2010 13:10

all (neregistrovaný)

Já ale opravdu nemám nic proti neschopnosti kvůli rizikovému těhotenství, mám výhrady proti spekulacím jak a kdy je to nejvýhodnější. I když na druhé straně sama jistě víte, že v těhotenství budete-li chtít neschopenku, není lékaře který by ji nenapsal, ale o tom nepolemizuji, je to výhradně na rozhodnutí lékaře.

• 27. 5. 2010 13:50

LenkaP (neregistrovaný)

Nemá cenu si tady s Vámi dopisovat. Ještě, že existují lidé, kteří umí odpovědět na konkrétní otázku. Ono možná ani odpověď nevíte a potřebujete si dnes vylít zlost. I mě štve hodně věcí, co je v tomto státě zavedena a co se tady děje. Ale nebudu to tady ventilovat, zítra a v sobotu se může každý znás pokusit to změnit. Takže Vám přeji příjemný den.:)

• 27. 5. 2010 13:52

all (neregistrovaný)

To vůbec ne. Ale přečtěte si váš první dotaz - o rizikovém těhotenství ani zmínka. Kdyby to tam bylo s tím, že jen řešíte technickou otázku od kdy, co a jak, byo by to něco jiného. Ale když si ten původní dotaz přečtete po sobě, jistě sama uznáte, že to vyčůraností jen zavání.

• 27. 5. 2010 18:29

LenkaP (neregistrovaný)

OK. Ale nechtělo se mi rozepisovat o svých problémech. Každý má svýho dost a tak jsem chtěla formulovat otázku nějak krátce a výstižně. Prostě jsem to nějak napsala a neřešila, nevěděla jsem, že to bude mít takovou odezvu.

• 27. 5. 2010 22:38

yx (neregistrovaný)

Ale to jste se nemusela rozepisovat o problémech, stačilo přidat jedno slovo - rizikové - před těhotenství a hned by to vypadalo jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).