Re: Exekuce - kdy srážet?
Moc děkuji za odpovědi. Takže to znaměná, že prozatím ty částky nemám deponovat a mám vyčkat na exekuční příkaz od exekutora? Je pravda, že od exekutora jsem prozatím obdržela pouze výše uvedenou výzvu k součinnosti s dotazy ohledně zaměstnance. K tomu přikládali jako přílohu to usnesení soudu o nařízení exekuce (to není to stejné co exekuční příkaz?)
řešila jsem ten samý případ. nejdříve přišla žádost o poskynutí součinnosti + usnesení o nařízení exekuce na majetek povinného.
v žádosti o poskytnutí součinnosti bylo zapsáno:
případné srážky ze mzdy začněte provádět až poté, co Vám bude doručen exekuční příkaz, nikoliv na základě této žádosti.
Re: Exekuce - kdy srážet? Ještě dotaz...
Dobrý den, ještě bych se zeptala, jestli ještě dříve než přijde rozhodnutí o srážkách ze mzdy od tohoto exekutora, přijde jiná exekuce - již přímo na srážky ze mzdy, jaké bude pořadí? Bere se datum prvního doručeného dokumentu od prvního exekutora nebo až přímo rozhodnutí o srážkách ze mzdy?
Re: Exekuce - kdy srážet? Ještě dotaz...
§280 odst.3 OSŘ
Pořadí pohledávek se řídí dnem, kdy bylo plátci mzdy doručeno nařízení výkonu rozhodnutí. Bylo-li mu doručeno téhož dne nařízení výkonu rozhodnutí pro několik pohledávek, mají tyto pohledávky stejné pořadí; nestačí-li částka na ně připadající k jejich plnému uspokojení, uspokojí se poměrně.
§47 odst.2 Exekučního řádu
Exekuční příkaz má účinky nařízení výkonu rozhodnutí podle občanského soudního řádu. Podle exekučního příkazu se exekuce provede po právní moci usnesení o nařízení exekuce.
Dobrý den, mockrát děkuji za informaci. V té žádosti o poskytnutí součinnosti co došla mně, bohužel toto výslovně uvedeno není, nicméně jsem si také myslela, že bych měla vyčkat na nějaký další příkaz od exekutora. Prozatím tedy částky deponovat nebudu, teprve po doručení exekučního příkazu. Ještě jednou díky za konkrétní informace a radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.