Re: zrušení životka plac. zaměstnavatele
**** Podle mě to dodaňuje zaměstnanec, nevím proč zaměstnavatel. Když by od Vás zaměstnanec odešel a dejme tomu po 3 letech to zrušil - jak by to zaměstnavatel dodaňoval ? A jak by se o tom např. dozvěděl? Ať Vám řekne poradkyně jakou má oporu v zákoně.
Já jsem otázku pochopila, že by měl dodaňovat zaměstnanec. Ale co by dodaňoval? Pojistné placené zaměstnavatelem zaměstnanec neuplatňuje jako nezdanitelnou částku.
Ano, ptala jsem se, zda má dodaňovat zaměstnanec. Myslím, že paní poradkyně má strach, aby zaměstnanci nerušili smlouvy a nepřešli jinam...
V tom bude zřejmě zakopaný pes, nechce přijít o klienty. Každopádně zaměstnanec neuplatňoval žádné nezdanitelné částky, čili nemá co dodaňovat, může klidně zrušit.
Příjem (odbytné) mám za to, že zdaní pojišťovna srážkovou daní. Mně ale šlo o pojistné zaplacené v předchozích letech zaměstnavatelem, o které si snížil zaměstnavatel základ daně. Děkuji za konzultaci :-)
Příspěvky k ŽP, které platil zaměstnavatel, nedodaňuje při zrušení ani zaměstnanec ani zaměstnavatel. Taková blbost snad nemůže ani nikoho napadnout.