Vlákno názorů k dotazu PN a dva pracovní poměry od Kojuma - Re: PN a dva pracovní poměry No já tedy...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2010 7:37

Kojuma (neregistrovaný)

Re: PN a dva pracovní poměry
    No já tedy nevím, změnila bych to. Nemůže to být ZMR když odvádíte pojistné a vedete ELD. A dokonce jste uplatnila vloni slevy. Do slev se zaměstnanci ZMR nezapočítávali. Zajímalo by mě jak vypadá ta prac. smlouva. Samozřejmě zaměstnanec může mít funkci kumulovanou ale ty dva mzd. výměry? To má na smlouvě napsáno pracovní dobu každé z těch funkcí? Ty dva ELD jsou taky divný když je to jeden prac. poměr. Ptala jste se na to té kontr. pracovnice z OSSZ?
    V každěm případě vás nemocenská trápit nemusí a náhrady bych dala zvlášť, když máte dva mzd. listy. Do budoucna bych to předělala buď na jednu prac. smlouvu a nebo jeden HPP a druhou DOPČ (ZMR) tím by jste i ušetřili na odvodech.

• 3. 6. 2010 8:08

miška (neregistrovaný)

Vím, že do slev na pojistném se ZMR nezapočítávali, ale pokud bych připustila, že to jsou dva pracovní poměry, tak ten menší je jednoznačně ZMR (sjednaný příjem 1500 Kč měsíčně), SP se však odvádělo, je to celé na houby. Asi to bude špatně nastavené v programu, má jednu pracovní smlouvu, pracovní doba 40 hod týdně, úvazek se rozdělil nejspíš kvůli personálnímu vybavení zdrav. zaříz., které odesílám na zdravotní pojišťovny a podle kterého nám platí. Kdyby to byl opravdu jeden pracovní poměr s kumulovanou funkcí, to by tedy znamenalo opravit všechny ELDP a stornovat přihlášku, je to tak?

• 3. 6. 2010 8:15

Kojuma (neregistrovaný)

Já už bych to nechala, odvody jste odvedli, daně máte dobře. Zaměstnance jste taky neokradli. Změnila bych to do budoucna.

• 3. 6. 2010 8:13

Dáša (neregistrovaný)

Nejsem žádný profík co se týče ZP, ale viděla bych to takhle.
    Asi ne Vy, ale někdo před Vámi se rozhodl vést dva pracovní poměry na jednu pracovní smlouvu (!). to byste mohli teoreticky opravit "vyrobením" dvou nových smluv, případně jedním dodatkem (údržbář) a jednou novou prac. sm. (řidič), vše se zpětným datumem - nevím jestli u Vás něco takového je možné. Problém je, že PP se mzdovým výměrem 1500 měsíčně je ZMR, takto to mělo být přihlášeno na ossz a nemělo se odvádět pojistné (jedině v měsíci když bylo překročeno 2000). takže jste zam-ce vlastně ošidili a také mu nevzniká z tohoto PPV právo na nemocenskou a na náhradu mzdy. Možná bych se poradila na ossz, jakým způsobem by to šlo opravit, včetně eldp a vrácení pojistného. Jenže ty slevy ..... Když Vám loňský rok odkontrolovali, tak co tu opravu udělat až od měsíce po té kontrole ?
    Nebo jestli začal být nemocen v květnu, tak od 1.5. evidovat jeden PP tak jak to má správně být, k 30.4. ve vaší evidenci ukončit ten virtuální PP, a na ossz zaslat podklady už jen z toho jednoho PP.

• 3. 6. 2010 8:23

miška (neregistrovaný)

poradím se na OSSZ, celkem mám takto 3 zaměstnance, a potom to proberu s vedoucím a uděláme změnu, všem moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).