Re: Zrušení a založení životního poj.
No ale jak to mám "techniky" :-) provést? Při zrušení té původní pojistky musím nahlásit číslo účtu té nové, aby mi to tam převedli,takže se to nebude posuzovat jako plnění?
Nebo mi prosím poraďte, co mám pro to udělat. V té původní pojišťovně mi řekli, že při zrušení vyplácí plnění, takže musím dodanit, tak nevím, jestli jen nestraší, abych u nich zůstala... Díky.
Pokud nahlásíte č.účtu nové pojistky, a peníze vám přijdou rovnu na tu novou pojistku, tak to není plnění. V takovém případě opravdu dodaňovat nemusíte. Pokud by vám ale korunky přišly na váš účet, pak byste dodaňovat musela. Nevím, jak je to v případě, kdy po př¨íchodu na váš účet byste ihned sama převedla na účet nové poj. Nechte si převést peníze přímo na účet nové pojistky.
V zákoně je jasně napsáno, že nesmí být vyplaceno pojistné plnění nebo kapitálová hodnota pojištění (dle mého názoru bez ohledu na účet příjemce), ale rezerva nebo kapitálová hodnota musí být převedena na novou smlouvu.
Takže byste měla požadovat po vaší pojišťovně převod rezervy nebo kapitálové hodnoty. Je otázka, zda to budou chtít provést.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.