Vlákno názorů k dotazu OSVČ-mateřská(PPM) a platby poj.OSSZ od Kojuma - Re: OSVČ-mateřská(PPM) a platby poj.OSSZ Když jsem to zjišťovala...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2010 15:19

Kojuma (neregistrovaný)

Re: OSVČ-mateřská(PPM) a platby poj.OSSZ
    Když jsem to zjišťovala já na OSSZ, řekli mi, že musí OSVČ přerušit činnost ale je to už delší dobu, tak nevím.

• 10. 6. 2010 15:38

xJ (neregistrovaný)

stránky mpsv.cz
    Podmínky nároku na peněžitou pomoc v mateřstvíObecné podmínky platné pro zaměstnance platí i pro OSVČ a kromě toho:

•OSVČ nesmí v době pobírání peněžité pomoci v mateřství vykonávat osobně samostatnou výdělečnou činnost,
    •musí být zaplaceno pojistné na nemocenské pojištění /viz nemocenské/,
    •účast na nemocenském pojištění OSVČ musí trvat aspoň po dobu 180 dnů v období jednoho roku přede dnem nástupu na peněžitou pomoc v mateřství
    •Současně musí být pro nárok na tuto dávku splněna i podmínka trvání účasti na pojištění alespoň po dobu 270 kalendářních dní v posledních dvou letech přede dnem nástupu na PPM.

• 10. 6. 2010 21:39

LenkaL (neregistrovaný)

Dobrý den, moc děkuji a můžete mi tedy vysvětlit proč mi úřednice tvrdila, že nemusím nic platit ani nic rušit. Ještě jsem si vzala přítele ať mám svědka. Takže si to mám od ní vyžádat písemně?? Tak já se ve vysokém stupni těhotenství ve vedru trmácím na OSSZ ať něco neudělám špatně a vše mám v naprostém pořádku a dočkala jsem se úplně špatné rady. Děkuji alespoň Vám a jdu si pořádně sama nastudovat ten zákon. Lenka L

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).