Re: Práce ve svátek, který připadl na so
to snad nemyslíte vážně, Vy jste mzdová účetní a pokládáte takovýto dotaz? Vám nic neříká zákoník práce? Tisíckrát to tady bylo řešeno, zejména v posledních dnech ohledně květnových svátků a Vy se ani neobtěžujete si něco vyhledat sama, raději ať Vaše totální nenalosti doplní někdo za Vás. Chudáci zaměstnanci v té Vaší firmě, ti asi přijdou za rok o peníze.
ať to dělá jak dělá, tady je mnoho mzdových účetních, které perfektně znají svou problematiku a navíc zvládají i např. personalistiku, protože študují ve svém volnu právní předpisy, dokumenty, výklady atd. a mají snahu dělat svou práci co nejlépe. Tazatelka s tímto asi nemá problém, protože neví skoro nic a asi jí to nevadí, on se najde na BC někdo, kdo to alespoň metodicky zpracuje pro ni a za ni.
Omlouvám se za svůj dotaz, ale jsem finanční účetní, mzdová mi nic neříká, přidělili mi to k práci navíc než seženou náhradu za mzdovou, která otěhotněla a náhle zůstala doma na rizikovém těhotenství. O mzdách skutečně moc nevím, je to první mzda, kterou zpracovávám, doufám také, že poslední, poradí mi proto někdo abych tomu porozumněla, místo kritik a dohadů? Zákon jsem pročetla, ale není mi z toho jasné, jak je to v případě náhradního volna za práci ve svátek a netuším, jestli se platí i příplatek za sobotu, když svátek připadl na ni.
A k čemu by pak byli diskuzní fóra, kdyby všichni ve svém volnu študovali právní předpisy, myslím, že volno se dá trávit úplně jinak a toto fórum je snad pro všechny, třeba je paní začátečník ... tak proč jí nepomoc a ne hned urážet....
nikdo nikoho neuráží, jen jsem konstatoval, že tazatelka nemá ani základní znalosti mzdového účetnictv a ZPí, tak ať se do toho nehrne, navíc, kdyby se obtěžovala si tady najít v diskuzi odpovědi na její problém, tak jich mnoho našla bez problému, nebo si stačí študovat ZP, pokud tedy musí ty mzdy i přes neznalost zpracovat.Tečka.
Vzkaz pro páju : toto diskuzní fórum je přeci dobrovolné, takže pokud nechcete rychle a stručně poradit, tak se nezapojujte , nekritizujte tazatele a neztrácejte svůj drahocenný čas !! Kdyby všichni všechno znali, tak přeci není o čem diskutovat a může se to tady zabalit....
Jenže někteří sem chodí proto, aby zde našli odpovědi na dotazy u věcí, které nejsou jednoznačné, mají více právních výkladů, nebo se objevují sporadicky. Nikoli neustálé dotazy na základní věci, bez jejichž znalosti by nikdo neměl takovouto práci ani přijmout. Takže diskuze je zasekaná dotazy na základní věci, navíc stále se opakující, takže vyhledat opravdu důležité "špeky" je jak hledání jehly v kupce sena. A Pája je právě jeden z těch, kteří SPRÁVNÉ odpovídají na ty důležité, ojedinělé a komplikované dotazy.
nechte ji být, myslí, že je to po jejím, tak prosím, nechť se vyjádří. je ale zajímavé, že se ani tato dáma neobtěžuje si přečíst pravidla diskuze, domnívá se, že je to snad poradna pro lenochy nebo co, uniká ji jedno ze základních pravidel, než se položí dotaz, tak zkusit vyhledat v dřívější diskuzi možnou odpově´d na stejný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.