Re: Přeprava s třetizemním určením
Dobrý den...paní Jano, chtěla bych se Vás zeptat na toto téma přeprav, které souvisejí s dovozem a vývozem. Kdysi jsme tu na podobné téma mluvily....psala jste, že jste byla na jakémsi školení, kde Vám školitel tvrdil, že pokud takovouto přepravu neuskutečníte celou...nesmíte osvobodit. Psala jste, že jste normálně osvobozovali. Také se k tomu přikláním. My teď provedli přepravu pouze na území ČR (do skladu DHL). Dál zboží jede do USA...jako podklady mám CMR a na nich celní razítka...na CMR je také uveden příjemce (USA) tuto přepravu jsem měla vyfakturovat dle dispečinku s DPH. Když jsme se šla podrobněji informovat, všichni si najednou uvědomili, že se jedná o vývoz....i ta firma, které máme fakturovat trošku tápe....fakturu mám na straně a opravdu nevím, zda mohu dle par.69 osovobodit. Šoupla bych také do ř. 25 a do sh ne. Toto je mi jasné....myslím, že osvobození je na místě, ale s tím, když vidím, že i nám jsou někdy takovéto přepravy fakturovány s DPH, tak mám pocit, že všichni tápou podobně jako já :-) - ale asi se přikloním k výše popsanému dotazu a odpovědi. Díky za reakci
Re: Přeprava s třetizemním určením
pokud se jedná o fakturu za přepravu s třetizemním určením pod celním dohledem opravdu se domnívám, že se jedná o služby související s dovozem a vývozem.§ 69 ř.25
ale v odst. 2 je psáno, že za přepravu zboží vázanou na dovoz a vývoz dle 12/2 se nepovažuje přeprava z místa v tuzemsku do svobodného skladu.
dokladem je přepravní doklad potvrzený pohraničním celním úřadem ČS, který je vstupním státem při dovozu a nebo výstupním státem při vývozu nebo jinými důkazními prostředky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.