Vlákno názorů k dotazu Pomoc - ošetřování nebo nemocenská? od yx - Re: Pomoc - ošetřování nebo nemocenská? Vzhledem k tomu,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2010 19:02

yx (neregistrovaný)

Re: Pomoc - ošetřování nebo nemocenská?
    Vzhledem k tomu, že o délce trvání vaší neschopnosti rozhoduje výhradně lékař, je bezpředmětné spekulovat o tom, co je výhodnější. Navíc při vaší neschopnosti nemůžete chodit např. s dítětem na kontroly apod., protože musíte dodržovat léčebný režim, a to včetně eventuelních vycházek. Jinak ale, od 1.6. je ošetřovné opět placeno od 1. dne, takže žádný velký rozdíl v tom nevidím a při ošetřovačce můžete s dítětem k lékaři i třeba na nákup.

• 13. 6. 2010 19:47

Petra M. (neregistrovaný)

Děkuji za zprávu. Je mi totiž také ještě blbě, takže neschopenku bych mohla být dál. Je mi jasné, že to rozhoduje lékař...

• 13. 6. 2010 22:14

yx (neregistrovaný)

No pokud předpokládáte, že v době ošetřování vyzdravíte, myslím si, že ošetřování je z hlediska toho, že nemusíte dodržovat léčebný režim a mít obavy z kontrol jak od zaměstnavatele nebo OSSZ, tak mně osobně se jeví ošetřování výhodnější. Ale pokud byste měla být nemocná ještě i po skočení ošetřování, tak to by zase bylo o hodně nevýhodnější, protože by to byla nová neschopnost a zase první 3 dny neplacené. Takže - opravdu záleží na zdravotním stavu. Všechno má své výhody i nevýhody.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).