Re: doba určitá a nemoc
Antidatování ji radit nebudu,jenom je mi divné, že podobnou odpověď jste nenapsala k dotazu hned výše. Ona praxe a teorie jsou dvě různé věci, které mnohdy nejde dost dobře skloubit. Obzvlášť v pozici zaměstnance, který by musel být permanentně v pozici zaměstnance odmítajícího plnit některé úkoly. Vy máte možná v zaměstnání pozici, kdy si toto můžete dovolit bez následků, což ne každý v dnešní době má. O porušování zákoníku práce se tady dočtete dnes a denně.
Prosím vás, kdyby znala zákoník práce, tak by věděla, že i v době nemoci může PP prodloužit dodatkem a ne to zjišťovat až za 14 dní. A já nevím jak vy, ale opravdu nestíhám číst všechny dotazy a taky na všechny nelze odpovídat stejně, z některých neznalost přímo čiší, někde se aspoň snaží zjistit sami a ověřují si jestli je to správné. A mám pozici, asi jako všichni ostatní - hlídám si skončení, zjistím , co zaměstnavatel má v plánu a podle toho mu navrhnu řešení v souladu se zákoníkem práce. Jak se rozhodne on, je už věc druhá. Nemyslete si, taky mám někdy velké problémy ukočírovat to tak, aby to vyhovovalo zaměstnavateli a zároveň neodporovalo zákonu. Jenže to taky furt musím ležet v zákonech, jina vím, že by mě brzo zaměstnavatel vyměnil, kdbych to nechala dojít např. tak daleko. Od toho mě tu má, abych předvídala události a předkládala návrhy na řešení. Zajímavé, že vy to zřejmě musíte dělat také, znalosti na to máte také a přitom vám vůbec nevadí, že leckteří zde opravdu neznají to základní ze zákoníku práce, které by měl znát i zaměstnanec. Podtrhuji - to základní.
Máte pravdu vůbec mi to nevadí. Nejsem zaměstnavatel těchto "účetních", tak že mi vůbec nepřísluší komentovat jejich znalosti v souvislosti s prací, kterou dělají, to je jenom a pouze na zaměstnavateli, koho si zaměstná. Tak že mi taky vůbec nevadí odpovídat na dotazy, ktereré se tu např. stále opakují. Pokud chci tak odpovím, pokud ne,tak neodpovím, já nemám vůbec žádnou potřebu nikomu zdůrazňovat, že já nějaké znalosti mám a on že nic neumí, že je trouba popřípadě se podivovat nad tím, jak může dělat mzdy, když nemá základní znalosti. Tak jako je každého věc, kde si schání informace. Jestli v zákonech nebo tady nebo někde jinde. Abych sem chodila a rozčilovala se nad znalostmi ostatních, co bych proboha z toho měla? Jediné co mě někdy napadá, že někteří zaměstnanci jsou chudáci, pokud nemají základní povědomí alespoň oni sami.
,
>>znalosti na to máte také a přitom vám vůbec nevadí,
>>že
>>leckteří zde opravdu neznají to základní ze zákoníku
>>práce,
>>které by měl znát i zaměstnanec. Podtrhuji - to
>>základní.
>
>Máte pravdu vůbec mi to nevadí. Nejsem zaměstnavatel
>těchto "účetních", tak že mi vůbec nepřísluší
>komentovat jejich znalosti v souvislosti s prací, kterou
>dělají, to je jenom a pouze na zaměstnavateli, koho si
>zaměstná. Tak že mi taky vůbec nevadí odpovídat na dotazy,
>ktereré se tu např. stále opakují. Pokud chci tak
>odpovím, pokud ne,tak neodpovím, já nemám vůbec žádnou
>potřebu nikomu zdůrazňovat, že já nějaké znalosti mám a
>on že nic neumí, že je trouba popřípadě se podivovat
>nad tím, jak může dělat mzdy, když nemá základní
>znalosti. Tak jako je každého věc, kde si schání informace.
>Jestli v zákonech nebo tady nebo někde jinde. Abych
>sem chodila a rozčilovala se nad znalostmi ostatních, co
>bych proboha z toho měla? Jediné co mě někdy napadá,
>že někteří zaměstnanci jsou chudáci, pokud nemají
>základní povědomí alespoň oni sami.
No vidíte - takže my se nakonec i shodnem !! Mě to rozčiluje proto, že když si představím ,že bych o tom nic nevěděla a měla mi mzdy nebo smlouvy dělat takováto "účetní nebo personalista", tak to je ten důvod, proč mi to vadí, nikoli potřeba zdůrazňovat, že já to vím a oni ne. Spíš to, že si dovolí takovou práci dělat bez opravdu základních znalostí. A aspoň trochu věřím, že když tady na ně někdo uhodí zhurta, že přece spíš vezmou do ruky (nebo na internetu, to je jedno) zákoník práce, zastydí se a nastudují. Ale to jsem asi moc velký optimista, že ? Hezký den
Tak že mi taky vůbec nevadí odpovídat na
>>dotazy,
>>ktereré se tu např. stále opakují. Pokud chci tak
>>odpovím, pokud ne,tak neodpovím, já nemám vůbec
>>žádnou
>>potřebu nikomu zdůrazňovat, že já nějaké znalosti mám
>>a
>>on že nic neumí, že je trouba popřípadě se podivovat
>>nad tím, jak může dělat mzdy, když nemá základní
>>znalosti. Tak jako je každého věc, kde si schání
>>informace.
>>Jestli v zákonech nebo tady nebo někde jinde. Abych
>>sem chodila a rozčilovala se nad znalostmi ostatních,
>>co
>>bych proboha z toho měla? Jediné co mě někdy napadá,
>>že někteří zaměstnanci jsou chudáci, pokud nemají
>>základní povědomí alespoň oni sami.
>
>No vidíte - takže my se nakonec i shodnem !! Mě to
>rozčiluje proto, že když si představím ,že bych o tom nic
>nevěděla a měla mi mzdy nebo smlouvy dělat takováto
>"účetní nebo personalista", tak to je ten důvod, proč mi
>to vadí, nikoli potřeba zdůrazňovat, že já to vím a
>oni ne. Spíš to, že si dovolí takovou práci dělat bez
>opravdu základních znalostí. A aspoň trochu věřím, že
>když tady na ně někdo uhodí zhurta, že přece spíš vezmou
>do ruky (nebo na internetu, to je jedno) zákoník
>práce, zastydí se a nastudují. Ale to jsem asi moc velký
>optimista, že ? Hezký den
Obávám se, že ano, tedy že jste optimista. Já ten problém ale vidím ještě jinde. Zaměstnavatelé by měli mít zájem o kvalitní zpracování mezd a personalistiky a to je to, co mě děsí víc, než neznalost účetní. Děsí mě, že to snad těm zaměstnavatelům dokonce vyhovuje. Zvlášť, když šidí zaměstnance. No a účetní, která nemá žádné znalosti a hlavně praxi (tou se teprve získá) a ještě chce zaměstnavatel ušetřit peníze např. za školení, knihy a zejména mzdy za kvalitní účetní, a práce není, tak co jim ("účetním") zbývá. Skočit do vody a plavat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.