Re: Stěhování zaměstnavatele NUTNÉEEEE
>Dobrý den,
>
>mám dotaz:
>
>Zaměstnavatel mi sdělil že se budeme do tydne stehovat
>na uplně opačnou stranu prahy, takze by me zajimalo
>jestli jsem povinna jít se zamesnavatelem nebo mam narok
>na odstupné, nebo musim dát výpověď sama???
>
>V pracovní smlouvě mám napsáno Místo výkonu práce je
>sídlo firmy.
>K pracovní smlouvě jsem jeste podepsala : Informace
>zaměstnavatele o právech zaměstnance kde mám:
>
>1) firma a sídlo zaměstnavatele
>název, adresa kobližná 4, Praha 5
>
>2) Druh práce a místo jejího výkonu
>pozice na adrese zaměstnavatele kobližná 4, Praha 5
>
>Děkuji mockrát za odpověď
Vše, co je smluveno ve smlouvě, lze změnit pouze pokud s tím obě strany souhlasí. Pokud tam máte takto smluvené místo výkonu práce, nemusíte souhlasit s jiným a zaměstnavatel Vám musí přidělovat práci na smluveném místě. Pokud ji tam přidělovat nemůže (protože se stěhuje), musí to řešit on. Buď se s Vámi dohodne na ukončení poměru nějakým dnem z důvodu stěhování (prac. poměr skončí dohodnutým dnem a náleží odstupné) nebo se nedohodnete a pak Vám dá výpověď s dvouměísční výp. dobou a odstupným. Ve výp. době máte pracovat na smluveném místě a pokud tam práce nebude, tak náleží náhrada mzdy.
Re: Co na to ostatní?
Aha, no to je pak rozdíl. To je jen informace zaměstnavatele a ta není smluvená, tu Vám dal zaměstnavatel jen na vědomí. V tom případě se domnívám, že musíte jít tam, kde bude sídlo firmy, když jste si ve smlouvě smluvila, že budete pracovat v sídle firmy. Prostě vždy záleží na formulaci ve smlouvě. Jen si nejsem jistá, jestli je přípustné sjednat místo výkonu práce tímto způsobem, možná napíše někdo jiný.
mám obavu, že Kara si nepřečetla pořádně dotaz, podle mne sídlo firmy sjednané jako místo výkonu práce pro Vás znamená, že s jeho změnou na jiném místě Prahy půjdete s firmou do jejího nového sídla. toto sídlo by pochopitelně mělo být zapsané v OR a Vy dostanete novou písemnou informaci, že s účinností od XY je Vaše místo výkonu práce v novém sídle firmy, takže můžete pouze jít s firmou, nebo požádat o ukončení PP dohodou, případně dát výpověď. Na odstupné budete muset zapomenout.
jo tak Vy to máte uzavřeno ještě za platnosti starého ZP, tak to beru zpět, já myslel, že jste nastoupila už za platnosti nového. Podle mne sídlo zaměstnavatele při změně je zase sídlo zaměstnavatele a nárok nemáte. Uvedení adresy sídla v pís.informaci je : bližší označení místa výkonu práce dle souč. písm.b) § 37 a ve starém ZP to bylo přesně stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.