Re: Odstoupení jednatele a zápis v OR
je to trošku složitější, VH projedná jeho odstoupení na základě pís. oznámení, pak se zpracuje návrh na změnu zápisu v OR, měl by být jmenován nový jednatel,aby byl stejný počet dle spol.smlouvy, k němu dokumenty na OR taky a vše poslat.Změna tuším 1.000.-Kč kolek. Pokud by se změnil počet jednatelů, uvedený ve spol.smlouvě, šlo by o její změnu a musel by notář.zápisem provést změnu spol.smlouvy, vyhotovit její ÚZ a 2x rovněž přiložit.
A prosím ještě dotaz- co když společnost se na to vykašle nic na rejstřík neoznámí? A stále budu ve výpisu z OR uvedena jako jednatel? Jsem já již z obliga? Když mám oznámení o odstoupení z funkce jednatele - podepsané převzetí společníkem?
počet jednatelů, uvedený ve
>>>>spol.smlouvě, šlo by o její změnu a musel by
>>>>notář.zápisem
>>>>provést změnu spol.smlouvy, vyhotovit její ÚZ a 2x
>>>>rovněž
>>>>přiložit.
>>>Ale já jako odtupující jednatel jen oznámím dopisem
>>>společnosti a už je povinností této společnosti
>>>udělat
>>>výše popsané kroky? Dík
>>A ještě pro doplnění, společnost je v likvidaci a
>>likvidátorem je jediný společník společnosti
>A prosím ještě dotaz- co když společnost se na to
>vykašle nic na rejstřík neoznámí? A stále budu ve výpisu z
>OR uvedena jako jednatel? Jsem já již z obliga? Když
>mám oznámení o odstoupení z funkce jednatele -
>podepsané převzetí společníkem?
Jako jednatel byste měla znát svá práva a povinnosti,stanovené obch.zákoníkem, co takhle si to přečíst a postupovat dle obch.zák., místo toho, že zde hledáte odpověď na problémy, které byste měla znát a řešit sama?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.