Re: počet dní dovolené - nástup na MD
proč jdete až 5 týdnů před plánovaným porodem? Co Vás k tomu vede? Vždyť se zbytečně připravíte o 6 týdnů placené PPM. Je to Vaše věc, ale pokud je to neznalost, tak doporučuji nastudovat, abyste se zbytečně nepřipravila o spoustu Kč.
Běžně se chodí na MD 6 - 8 týdnů před plán. porodem a PPM je v tomto příp. placená 28 týdnů (jak to chcete Vy, budete mít placených jen 22 týdnů)
Tak to jsem to špatně pochopila, myslela jsem, že když nastoupím později, tak mi 28 týdnu zůstavá, jen se automaticky posunou.
Také jsem vycházela z toho, že v práci mám více peněž než budu mít tu dávku. Jaký byste mi tedy doporučila postup? jit na mateřskou 6 nebo 8 týdnů před porodem, mohu pak pracovat u stejného zaměstnavatele na dohodu?? pokud mi doporučíte nějaký zdroj nebo poradíte, budu velmi ráda. Renata
viz § 195 - 198 Zák.pr.
www.cssz.cz/cz/tiskopisy/nemocenske-pojisteni.htm
najedete na "klasické tiskopisy" a vyhledáte 89 551 0 Lhůtník pro výplatu peněž. pom.
tam se podíváte od nástupu na MD (pobírání PPM), do kdy Vám bude vyplácena
jinak o MD (PPM), následnému možnému čerpání dovolené a rodič. dovolené (příp. pobírání rodič. př.) se zde omílá stále dokola, takže v historii dotazů najdete uspokojivou odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.