Vlákno názorů k dotazu Nástup po rodičovské dovolené od Phee - Re: Nástup po rodičovské dovolené Dobrý den,zanedlouho budu v...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2010 15:11

Phee (neregistrovaný)

Re: Nástup po rodičovské dovolené
    Dobrý den,
    zanedlouho budu v té samé situaci jako tazatelka, a proto jí děkuji za tento dotaz a všem odpovídajícím za odpovědi. Ráda bych se zeptala, zda je mou povinností zaměstnavateli písemně oznamovat, že nastoupím zpět do zaměstnání. Je to podnikatel, doslova si myslíi, že je "všemohoucí" a bojím se, že mu svým oznámením umožním "na mě něco v předstihu vymyslet - zkrátka jak se mě zbavit." Omlouvám se za výrazy v uvozovkách, ale byla jsem ve firmě pod jeho přímým vedením 10 let a vím, jak je schopný se chovat. Na rozdíl ode mne má za sebou právníky, kteří mu rádi poradí. Nejradši bych prostě přišla následující den po 3. narozeninách dítěte do práce a počkala na jeho vyjádření na místě. Žádost o rodičovskou dovolenou v trvání od kdy do kdy má v mé personální složce a zcela určitě ji vede v patrnosti. Děkuji za Vaše rady a názory a přeji hezký sluníčkový den!

• 8. 7. 2010 15:48

Kara (neregistrovaný)

Re: Nástup po rodičovské dovolené
    Den po dni, který jste v žádosti uvedla jako poslední den rodičovské dovolené (maximálně ale do 3 let dítěte) máte nástup do práce. To víte Vy, má to vědět i on (že má pracovnici, která je na rodičovské a že den poté, kdy jí skončí, se vrací). Když nepošlete dopředu upozornění, nic se nestane. Maminky ho posílají, aby se připomněly, že přijdou, ale nemusí být. Ale i kdyby - tak on Vám stejně až do konce Vaší rodičovské nemůže dát výpověď pro nadbytečnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).