Vlákno názorů k dotazu Paušální výdaje procentem z příjmů od v.e.n.d.y. - Re: paušální výdaje procentem z příjmů >Dobrý den, moc...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 7. 2010 21:48

v.e.n.d.y.

Re: paušální výdaje procentem z příjmů
    >Dobrý den, moc prosím o radu, předem děkuji
    >
    >Živnostník uplatňuje od roku 2009 výdaje procentem z
    >příjmů
    >80 procent.
    >
    >Jde o to, že měl v roce 2009 jednu fakturu
    >nezaplacenou, úhrada byla v roce 2010. No a já ji nedala do
    >příjmů roku 2009.
    >
    >Jsem na pochybách jestli do příjmů se zahrnují
    >veškeré faktury i v tom roce neuhrazené?
    >
    >Jestli udělat opravné daňové přiznání nebo příjem
    >zahrnout v roce 2010?
    Pokud budete pokračovat i v roce 2010 v uplatňování % z příjmů, pak to máte dobře a zaplacenou fakturu z roku 2009 zahrnete až v roce 2010. Problém je vždy u přechodu od skutečných výdajů k výdajům %, tedy u Vás nezaplacené faktury z roku 2008 do roku 2009, tam, pokud nějaké byly, jste měla udělat dodatečné přiznání.
    >

• 13. 7. 2010 22:00

pecinka (neregistrovaný)

Moc děkuji za radu. Za rok 2008 jsem dodatečné přiznání udělala. Dodanila pohledávky a ponížila o závazky.Penále mi na FÚ prominuly.
    Jen dívám na daňové přiznání za rok 2009, tedy už % z příjmů, že tam nemám nikde tu pohledávku zapsanou /jestli je na to řádek).
    Mám označeno v knize faktur jako neuhrazenou k 31.12. a pak na listu stav pohledávek k 31.12.
    tak snad to bude stačit.
    Pěkný večer

• 13. 7. 2010 22:04

v.e.n.d.y.

Máte to dobře, v přiznání je sice v Příloze č.1, na druhé straně kolonka na pohledávky, ale tu vyplňují jen ti, kteří vedou daňovou evidenci, což Vy, pokud uplatňujete % z příjmů, nejste.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).