Re: náhrada mzdy - kooperativa
Jestli je to pracovní poměr, tak není možné pracovat "dle potřeb zaměstnavatele". Musí mít nějaký úvazek a tento úvazek pak musí být v určitém období naplněn a musí mít také předem rozplánované směny (zaměstnavatel je zkrátka povinen přidělovat mu práci podle jeho úvazku a pokud by práci neměl, musí mu hradit náhradu mzdy). Dle potřeb zaměstnavatele může pracovat jen na dohodu o pracovaní činnosti, ale o tu asi nepůjde, když odpracuje každý měsíc asi 100 h. Ale i u DOPČ musí být pro účely případné nemoci rozplánované směny.
Pro náhradu za nemoc jste tedy postupovali tak, jako by měl naplánované směny od pondělí do pátku po 8 hodinách. Takže toto období je jasné. Podle jeho úvazku udělejte plán směn na další období a podle toho, kolik celkem hodin nemocí zameškal, budete pak počítat náhradu za pracovní úraz.
Ano máte pravdu jedná se o pracovní smlouvu.
takže pokud to chápu dobře... za nemoc měl v březnu zaplaceno 56 hodin takže naplánuji směny za březen tzn.44 hodin. a za duben naplánuji směny ve výši 100 hodin. takže po dobu nemoci zameškal 200 hodin.
náhrada mzdy bude 200 hodin * 75,47 = 15094,- Kč, sociálka a firma mu,ale vyplatila celkem na nemocenské 16505
není to divné že za neschopenku má více než jsem vypočítala náhradu. kolik mu tedy kooperativa doplatí.. omlouvám se ale je to můj první úraz který řeším a jsem v tom nějaká zamotaná
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.