Re: Pracovní smlouva na dobu určitou
Jasně, ale pokud už je vyčerpaná doba určitá 2 roky, tak tímto by se získaly další 3 měsíce, kdy je možno ho případně propustit bez nároku na odstupné. A pokud mu pracovní poměr ukončí a hned následující den dají novou pracovní smlouvu se zkušební dobou, tak zkušební doba bude platná a odhlášky a přihlášky se dělat nemusí.
Dobrý den, chceme také pracovníkovi k 31.7. ukončit pracovní poměr a od 1.8. s ním uzavřít nový pracovní poměr s novou pracovní smlouvou s 3 měsíční zkušební dobou. Volala jsem na OSSZ a bylo mi řečeno že mám podat odhlášku a následně přihlášku s doložením nové pracovní smlouvy a na ELDP budou poté dva řádky od 1.1.-31.7. a 1.8. - ......
Dojde-li ke skončení jednoho a k navázání jiného pracovněprávního vztahu s tímtéž zaměstnancem (např. je skončena dohoda o pracovní činnosti a uzavřena nová smlouva o pracovním poměru s týmž zaměstnavatelem), nelze tuto skutečnost hlásit pouze jako změnu druhu činnosti. Vzhledem k tomu, že tímto aktem končí určitý pojistný vztah a vzniká nový, má zaměstnavatel povinnost podat za zaměstnance oznámení o skončení zaměstnání a oznámení o nástupu do nového zaměstnání. Je-li bezprostředně navazován stejný druh pracovněprávního vztahu (§ 10 odst. 4 ZNP), doba pojištění trvá bez přerušení (např. je skončen pracovní poměr a od následujícího dne uzavřen nový pracovní poměr; neaplikuje se u zaměstnání malého rozsahu), „Oznámení o skončení“ a „Oznámení o nástupu“ se nepodává.
Pracovník je zaměstnán od 1.8.08 u nás jako obchodní zástupce. K 31.7.10 bychom ukončili pracovní poměr. Od 1.8.10 bude u nás zaměstnán jako administrativní pracovník - asistent prodeje - na tuto pozici s ním chceme uzavřít novou pracovní smlouvu(nová náplň, nové mzdové ohodnocení, nové podmínky) s 3 měsíční výpovědní lhůtou-potřebujeme si ho otestovat v této nové pozici.Proto jsem volala na OSSZ a tam mi bylo řečeno odhlásit a znovu přihlásit (k tomu doložit novou pracovní smlouvu) a na ELDP budou dva řádky ze dvou pracovních poměrů.
Tak jsem z toho jelen. R.
>>>>>>>Dobrý den vím že se už o tom zde hovořilo ale raději
>>>>>>>se zeptám. Máme zde zaměstnance který měl prac.
>>>>>>>smlouvu
>>>>>>>na dobu určitou.
>>>>>>>Nyní mu vystavuji dodatek ve kterém se tato prac.
>>>>>>>smlouva mění na dobu neurčitou, ale není lepší
>>>>>>>vystavit
>>>>>>>novou prac. smlouvu na dobu neurčitou kde by byla
>>>>>>>stanovena i zkušební doba?
>>>>>>>Děkuji za názory
>>>Dobrý den, chceme také pracovníkovi k 31.7. ukončit
>>>pracovní poměr a od 1.8. s ním uzavřít nový pracovní
>>>poměr s novou pracovní smlouvou s 3 měsíční zkušební
>>>dobou. Volala jsem na OSSZ a bylo mi řečeno že mám
>>>podat
>>>odhlášku a následně přihlášku s doložením nové
>>>pracovní
>>>smlouvy a na ELDP budou poté dva řádky od 1.1.-31.7.
>>>a
>>>1.8. - ......
>>
>>OSSZ se podle mě mýlí, viz jedna z odpovědí o pár
>>řádků výše - rozhodné období důchodce. Sice dotaz je
>>o
>>důchodci, ale co se týká přihlášek a odhlášek, platí
>>pro
>>všechny.
>
>Odhláška a přihláška se musí podat pouze v případě, že
>PP na sebe bezprostředně nenavazují. Př. PP ukončíte v
>pátek a novou smlouvu dáte od pondělí - v tomto
>případě se musí odhlášení a přihlášení provést.
A když na sebe PP navazují bezprostředně, musí se nějakým způsobem oznamovat na OSSZ? (pracovní smlouvu zasílat či tak?)
Posledně mi totiž tuto smlouvu poslali zpět...
Díky, M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.