Vlákno názorů k dotazu Návrat po masteřské-spěchá pomoc od JiřinaH. - Re: Návrat po masteřské-spěchá pomoc Má nárok na to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2010 14:04

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Návrat po masteřské-spěchá pomoc
    Má nárok na to nastoupit nejpozději první den po dovršení 3 let věku dítěte.Do této doby je firma povinna ji zaměstnat( návrat po rodičovské - nikoli po mateřské dovolené).Pokud tento termín nenastoupí, mohou ji zrušit pracovní poměr nebo dát výpověď ,takže včas se ozvat, dostavit se a pak nechat na zaměstnavateli, jestli ji bude moci zaměstnávat dál. Pokud nebude moci , sám jí navrhne skončení p.p.dohodou nebo dá výpověď z org.důvodů s odstupným. To, že má v prac.smlouvě místo výkonu ČR hraje v jejíí prospěch.

• 29. 7. 2010 14:09

Blanka1 (neregistrovaný)

Paní Jiřinko, dobrý den, děkuji Vám moc za odpově´D.Nakonec to dopadlo tak, že bude dohoda, nastoupí po rodičovské - jak správně říkáte, zůstane do konce měsíce. Nastoupí 8. srpna, všude ji nahlásím - VZP nástup po mateřské, sociálka,bude zaměstnána do konce srpna. Potom se ukončí pracovní poměr dohodou. Vydám jí zápočťák a potvrzení pro úřad práce.. a zase mi vyvstal problém .. z čeho a jak jí budu počítat průměr potřebný pro pracák.
    Pomůžete mi i v tomto? Myslím, že z programu as inic nevydoluji, že to asi budu muset ručně...
    Ještě jednou Vám moc děkuji
    Blanka

• 29. 7. 2010 14:25

JiřinaH. (neregistrovaný)

Na VZP se jen hlásí ukončení rodič.příspěvku( a pak později samozřejmě výstup). Na sociálku jen výstup.Na potvrzení pro ÚP dáte průměrný výdělek pravděpodobný. To proto, že v předchozím čtvrtletí ( 2.q ) neodpracovala podm. alespoň 21 dnů.
    Zjednodušeně - bude to hrubý výdělek ( bez náhrad) děleno odpr.
    hodinami a dál postup výpočtu do čisté podle ZP.Nezapomeňte ,jestli nemá náhodou zůstatek dovolené.

• 29. 7. 2010 14:35

Blanka1 (neregistrovaný)

Dobrý den, děkuji moc, zůstatek dovolené nemá, vše si vyčerpala po skončení PPM, a doufám že je to tak dobře, že z rodičáku už nevzniká nárok na dovolenou.
    Ve II. čtvrteltí neodpracovala nic,
    Moc Vám děkuji a mohla bych zkusit po výpočtu pravděpodovného výdělku poprosit o kontrolu?
    Ještě jendou moc děkuji,
    Blanka1

• 29. 7. 2010 15:17

Blanka1 (neregistrovaný)

díky mo:))
    no nemyslete.. te´d jsem měla strašný průšvih v práci, neplatili jsme nějakou dobu sociálku na přelomu roku 2009-2010 - přišel výměr, já ho doplatila, a začali jsme normálně platit a vše jsme srovnali, jenže já si nevšimla, že na tom výměru je s.s. a jelikož jsem to nezapasala se správným specifickým symbolem.. udělali nám exekuci na účet, ale přitom to bylo vše uhrazeno:((((((
    Hrozně mě to mrzí, nechápu proč si to sociálka nespojila, když číslo účtu jejich a v.s. byl pořád tentýž, že aspoň nezavolali... ach jo....
    Blanka1

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).