Re: Dědictví
Vendy máte pravdu, stavební spoření by mělo přejít na pozůstalého manžela, nestává se součástí pozůstalosti.
Neuvědomila jsem si, že v případě, který jsem před časem řešila a kde stavební spoření přešlo na dědice, umřeli oba manželé současně.
Jinak - víte že u některých platebních karet je úrazové pojištění na život, které majitel karty neplatí, je součástí balíčku, ale moc se o tom nemluví a v bance se pozůstalí, pokud se po pojištění přímo nepídí, nic nedozví? Nebo že např. Česká Pojišťovna dávala k povinnému ručení úrazové pojištění na život - a je to podobné jako u karet? Resp. musíte se vyzbrojit znalostmi a trpělivostí, pokud jdete zjišťovat podmínky pro výplatu na pobočku ČP?
Děkuji paní V. za reakci. Manžel měl povinné ručení u Allianz a je pravda, že jsem nepátrala, zda k tomu náhodou nebylo i úrazové pojištění na život!! Hlavně jsem jezdila naším společným autem ještě asi 2 měsíce, než mi to docvaklo a řekli mi, že ho vlastně nemám pojištěné, protože manželova pojistka zanikla dnem smrti.Už je to půl roku a říkám tu na rovinu všem, že boj s úřady je strašný a stále není konec...hezký večer všem.
Paní Václavo to mě je líto.
Pomáhala jsem řešit současně dvě dědictví. Všechno to odhlašování a přehlašování (pojišťovny telefony, SIPO, UPC, Středisko cenných papírů, banky, spořitelna, pošta, FÚ, knihovny, dopravní inspektorát, Pražské hřbitovy, Katastr,..), - trvalo to přes jeden rok. A to nemluvím o přípravě podkladů pro notáře. Udělala jsem si v exelu přehled, co se musí kdy vyřídit. Tabulka má nakonec přes 90 řádků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.