Vlákno názorů k dotazu Srážky ze mzdy od Ivča06 - Re: srážky ze mzdy uhrada za stravenky -v provozním...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2010 17:29

Ivča06 (neregistrovaný)

Re: srážky ze mzdy
    uhrada za stravenky -
    v provozním řádu firmy by mělo být napsáno kolik % bude hradit
    zaměstnavatel a kolik zaměstnanec. max. je dán zákonem
    Prac. řád by měl každý zaměstnanec podepsat a být s ním seznámen a při předávání stravenek mi každý pracovník podepisuje "papír", který jsem si sama
    vytvořila a kde je napsáno komu se stravenky vydávají, kolik atd.
    a je tam vždy rozepsáno kolik hradí zaměstnavatel a kolik zaměstnanec a vždy je to podepsáno vedoucím a zaměstnancem.
    A nezapomínejte, že stravenky se vydávají na stravu né za stravu
    - tedy na začátku měsíce.
    Měla jsem kontrolu z FU a kontzrolovali hlavně kdy byli stravenky vydány.... ještě si to pojistěte ve směrnicích firmy, zda budete stravenky dávat i za svátek atd.

• 3. 8. 2010 7:10

Tonka (neregistrovaný)

Mohla by to být třeba vnitropodniková směrnice? Chtěla jsem nechat podepsat každému dodtek,ale nemůžu najít vzor.My nedáváme stravenky,ale proplácíme stravné z dovážených obědů.Takže v červnové výplatě je sraženo stravné za červen,podle odebraných obědů.Může to být?
    Dík

• 3. 8. 2010 12:07

Katuška (neregistrovaný)

Dohoda o srážkách je dle mého názoru nezbytná, nemůžete srážet jen na základě podpisu vnitřní normy. Dohodu o srážkách najdete v zákoníku práce - § 327 Dohoda o srážkách ze mzdy
    "Uspokojení plnění oprávněného, je-li jím zaměstnavatel, je možné zajistit dohodou mezi ním a zaměstnancem jako dlužníkem o srážkách ze mzdy; srážky ze mzdy nesmějí činit více, než by činily srážky při výkonu rozhodnutí93). Dohoda podle věty první musí být uzavřena písemně, jinak je neplatná." Uvedete kdo s kým uzavírá (každý zam-ec jednu dohodu se zam-telem) dále předmět srážek (za co - tedy za odebrané obědy) a dále jak často se sráží (měsíční srážka).

• 3. 8. 2010 12:10

Katuška (neregistrovaný)

Našla jsem tento vzor - není přímo na stravné, ale stačí upravit text podle Vašich potřeb
    http://vzoryaformulare.blogspot.com/2009/04/dohoda-o-srazkach-ze-mzdy-vzor-ke.html

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).