Re: odpisy v roce 1992
Docela by mne zajímalo, na co potřebuje finanční úřad kartu odpisu z roku 1992.
I kdyby odpisoval 8let, tak by od uplatnění posledního odpisu uběhla již skoro 10 letá prekluzivní lhůta.
Pokud nepřerušil odpisování, popř. navíc nebyly úkony prodlužující lhůtu na kontrolu, pak asi nemá zákonný důvod to ještě vyžadovat.
Můžete to prosím upřesnit?
Také nevím. Osobní auto bylo vloženo do podnikání. Vložení auta do podnikání bylo v listopadu 1992 . Zkoušel jsem v Pohodě ( 2010) vložit auto pořízené v roce 1992 a při rovnoměrném odepisování mi to vynechalo rok 1992 a začalo se odepisovat až v roce 1993. při zrychleném byly odpisy na 3 roky, také to vynechalo 1992. Zkoušel jsem jiné strartovací verze a tam se toto nestalo , vždy bylo 4 roky odepisování . Měl jsem poklad pro odpis v roce 1992 na 32 % odpisu. Děkuji lissak
Mj. mezi rokem 1992 a 1993 byla specielní novela k odpisům a řada programů si s tím už neumí poradit.
Nicméně pokud to bylo, jak píšete osobní auto, nevidím nikde důvod, proč by to měl finanční úřad chtít a navíc všechny doměřovací lhůty pro rok - 96už dávno uplynuly.
Takže dle mého názoru je to nezákonný požadavek finančního úřadu.
Je to vkaždém případě spíše na posouzení odborníka.
Neznám ze své praxe případ, že by ted chtěli odpis auta osobního z roku 1993.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.