Re: Nelegální konkurence na internetu
Všem vám děkuji, budu se snažit domoci se spravedlnosti.
Jinak jde o obchod http://obchod-abbey-dawn.wz.cz/,
který je ještě k tomu na free doméně webzdarma
a my provozujeme tento obchod, neboli zastupuji v této
věci majitelku, která mi k tomuto nechala notářsky
ověřenou plnou moc, než odjela do USA. K tomu, zda
vím, že neplatí daně: "s konkurencí jsem komunikoval
a dokonce mě přesvědčovali, že to nedělají pro zisk...
jenomže já vím kolik se to zboží nakupuje a taky potom,
kolik na tom mají zisk...a ten je markantní oproti tomu,
kdyby to dělali legálně...oni mi dokonce i potvrdili, že
ani ten živnostenský list nemají, takže z tohoto usuzuji,
že daně opravdu neodevzdávají"
Fú a Žú jsem již obeznámil s touto nelegalní činností,
po emailech, ale ještě mě neodpověděli všichni,
pouze jeden pán z fin. úřadu tady v HK mě volal a
radil, ale přiznám se, že mi to zase tak moc nepomohlo,
ale i jemu tímto děkuji.
David
A vy jste avril-shop.cz ?
Pak než začnete posílat podněty na ŽÚ, doporučuji stránku O nás dát do souladu s §13a obchodního zákoníku.
A všeobecné obchodní podmínky dejte do souladu se zákonem na ochranu spotřebitele. Dobří lidé vám ušetřili práci: APEK zveřejnil vzorové podmínky, vzorové podmínky najdete i na webu spotrebitele.info.
Ještě - doufám, že máte registraci na Úřadě na ochranu osobních údajů.
Ať místo vaší konkurence neskončíte s pokutou Vy :) To víte, úřady musí vykazovat činnost :)
Velmi děkuji za rady, z chyb se člověk učí. :-)
Samozřejmě bychom neradi, abychom platili
pokuty.
>A vy jste avril-shop.cz ?
>
>Pak než začnete posílat podněty na ŽÚ, doporučuji
>stránku O nás dát do souladu s §13a obchodního zákoníku.
>
>A všeobecné obchodní podmínky dejte do souladu se
>zákonem na ochranu spotřebitele. Dobří lidé vám ušetřili
>práci: APEK zveřejnil vzorové podmínky, vzorové
>podmínky najdete i na webu spotrebitele.info.
>
>Ještě - doufám, že máte registraci na Úřadě na ochranu
>osobních údajů.
>
>Ať místo vaší konkurence neskončíte s pokutou Vy :) To
>víte, úřady musí vykazovat činnost :)
Musím s radostí konstatovat, že naše kokurence vzala nohy na ramena a skončila sama. Takže Vám všem díky za rady, protože jste mě někteří upozornili na nedostatky na našem e-shopu. Já se v nejbližší době vynasnažím všechny odstranit. Pokud někdo vlastníte nějaký obchod podobného typu, neváhejte mne kontaktovat pro případnou reklamu na naše e-shopu.
Ještě jednou děkuji a přeji vám všem úspěšné podnikání.
S pozdravem
David D.
Ta slečna, která eshop provozuje (anebo její přítel) jsou dost chytří. Explicitně na sebe nic neprozradí, takže jejich identitu sám nezjistíte ani po dlouhém googlování. Moc stop za sebou nenechávají.
Jen přes IP od hostera (policie), bankovní účet (policie), příp. je tam ještě jedna možnost (přes designéra - což mě překvapuje, že nechávají v takto otevřeném režimu, pokud tedy pan designér není dotyčný přítel ;-)
Každopádně i IP lze skrýt a bankovní účet může být zřízen na zahraniční firmu, pak by slečna byla krytá :)
To vím, ale sám jsem se setkal s X-firmami z daňových rájů (samozřejmě založenými Čechy), které si v ČR nebo Německu otevřou účet a vesele podnikají.
FÚ může zjistit maximálně disponenta a i ten může být cizinec odkudsi.
Často jde právě o eshopy a různé zasílací firmy.
Abych napsal pravdu, již jsem webzdarma.cz informoval o jejich
činnosti a že jim tuto činnost vlastně umožňují. Doporučil jsem jim,
aby si sehnali od nich údaje, zda vůbec mohou podnikat a tak dále.
Nicméně stránka pořád funguje a tak v tom nevidím žádnou šanci, ani se mi neozvali a neodpovědli mi na moji stížnost. Předpokládám, že pokud je k tomu nevyzve státní instituce, nebudou na to reagovat.
Před těmi několika dny, jsem si myslel, že jim stránku už zrušili, protože se mi jejich stránka ukázala jako nedostupná...po několika hodinách, ale vše fungovalo jako dřív. Je možné, že vedení webzdarma.cz nějak emailem uchlácholili, jak to dokázali, ale nevím.
-------------------
Prošla jsem znovu podmínky Webu zdarma. Ty zmíněná stránka neporušuje, takže zřejmě nezbyde, než oficiální cesta. škoda, freehostingy v této situaci zpravidla reagují vstřícněji.
K ne/zobrazováni stránek: Webzdarma bývá přetížen, takže mívá výpadky. Stránka navíc obsahuje skoro 70 chyb, které se mohou projevit nekorektním zobrazením nebo se nemusí zobrazit vůbec.
Ještě mne napadá obrátit se na ČOI (podmínky prodeje také neodpovídají naší legislativě).
Abych napsal pravdu, na ČOI jsme se obraceli úplně nejdříve.
Ti ale konstatovali, ať se obrátíme na Fú a Žú, vysvětlení si již nepamatuji, ale oni nic neřeší. Zdá se mi, jako by tu vše bylo postaveno na hlavu a pokud se někdo chce domoci spravedlnosti, tak bude ještě nakonec potrestán. Zjistím si majitele toho účtu a prostě podám trestní oznámení, jak mne zmiňovali v předešlých příspěvcích, to bude nejefektivnější. Díky za rady ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.