Vlákno názorů k dotazu ŽL -příjem 0kč od Gape - Re: ŽL -příjem 0kč V současné době jsem řešil...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2010 9:03

Gape (neregistrovaný)

Re: ŽL -příjem 0kč
    V současné době jsem řešil stejnou věc. Na OSSZ a ZP jsem pouze nahlásil, že půjde o vedlejší činnost. Potvrzení nebylo třeba. Až u zaměstnavatele skončím tak ohlásím změnu.

• 13. 8. 2010 18:29

Helen (neregistrovaný)

Pokud chce být OSVČ pro účely placení záloh na pojistné považována za OSVČ vykonávající vedlejší činnost, je nutné, aby příslušné OSSZ oznámila a d o l o ž i l a, že nastal některý z důvodů pro výkon vedlejší činnosti a tato skutečnost se bude zohledňovat od kalendářního měsíce, v němž trvala po celý kalendářní měsíc, byla-li samostatná výdělečná činnost vykonávána po celý tento měsíc, pokud nebyla samostatná výdělečná činnost vykonávána po celý měsíc, trvaly-li tyto skutečnosti současně po tu část kalendářního měsíce, po kterou byla vykonávána samostatná výdělečná činnost. Oznámení důvodu pro výkon vedlejší činnosti musí mít písemnou formu.

• 13. 8. 2010 21:53

Zdena R (neregistrovaný)

To už neplatí.
    http://www.cssz.cz/cz/osoby-samostatne-vydelecne-cinne/druhy-svc/dokladani-duvodu-vedlejsi-samostatne-vydelecne-cinnosti-pro-ucely-duchodoveho-pojisteni.htm

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).