Re: Cesta do USA-moc prosím
Já bych za pracovní cestu považovala dny od 26.6. do 9. 7 2010. S tím, že bych mu zaplatila letenku do Miami + stravné za tyto dny. 9.7.2010 končí jeho pracovní cesta (bude na cestovním příkazu) a končí mu na Miami. Dále Vás to nezajímá, pracovník je na dovolené a i cestu zpět si hradí sám. Jinak za dny,, kdy mu náleží stravné, můžete vyplatit i 40% kapesného.
mám fakturu od Student Agency na ubytování v host.rodine 27.6-10.7.2010 a kurz angličtiny od 28.6 na 2 týdny t.j.do 9.7.,ale byli ubytování dle kurzu angličtiny do 10.7.2010 byl to pokoj s polopenzí.má tedy stále nárok na 50 USD a 40%?
prac cestu tedy od 26.6.-10.7.2010 a tím mám končit?
cesta v letadle tam má nárok na stravné,pokud bylo podáno jídlo
moc děkuji za odopved
Tak mu jto spočítejte do 10.7. podle faktury za ubytování, ale víc nic. Záleží, jestli jste mu dopředu oznámili, že má polopenzi a že mu tím pádem budete krátit stravné za snídani a večeři? Pokud to dopředu věděl, pak mu to dle zákoníku práce zkraťte a vypla´tte jen část stravného. To samé za jídlo v letadle.
Re: Cesta do USA-moc prosím v.e.n.d.y.
ted jsme mluvila s majitelkou a chce ode me abych ji to spocitala i s odletem z NY do Ruzyně,že se domu dostat nejak museli,
a jest jak je to s casem kdyz v USA je to o 6 hodin
odlet letadlem 7 rano Ruzyne do Parize a prestup do Miami dolet do Miami v 19 hodi ale u nás uz druhy den 1 hod.po pulnoci,jak to je ze stravným
Podle mě skončila pracovní cesta 10.7. v Miami. Zbytek byla jejich soukromá aktivita, dovolená a návrat z dovolené jejich věc. Ale chápu,že poslouchat majitelku se musí a bude to také ona, co si bude náklady obhajovat u kontroly z FU. Co se týká všeobecně časů, rozhoduje přechod hranice nebo čas přiletu na Ruzyni, nějaký časový posun Vás nemusí zajímat.
jenže odlítali 15.7.ve 23,30 a přiletěli na Ruzyni 16.7.v 7 ráno,ale tady už bych stejně neměla počítat stravné,že?
naposledy ji počítám stravné 50 USD -50% 10.7.+kapesné 40%,ale ona chce až do 11.7 co odlétali z Miami do Tampa,ale to ji snad nejak vymluvim.ale toho 15-16 uz nebudu pocitat,ze?to by dostala zase 50-25%(v letadle určite papala)+kapesné40%
Nemáte to jednoduché - ale pokud se jedná o majitelku, měla by být o to opatrnější. Katastrofický scénář objevení neoprávněně vyplacených peněz za její dovolenou by mohl být i ten, že jí to nejen vyhodí z daňových nákladů firmy (a zaplatí rozdíl daně + penále), ale že jí to dodaní i daní z příjmu fyzických osob, jako příjem...a opět se sankcí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.