Re: Nová účetní a její způsob účtování
Myslím, že žádný předpis nenařizuje psát předkontaci na jednotlivé doklady. Stačí vyjet sjetinu se zaúčtovanými doklady. Účtenky na termopapíře je dobré okopírovat, protože po čase není vidět, co na nich je, ale nevím, zda toto má dělat zrovna ona, záleží na tom, jaké služby si ta firma s ní domluvila. Zrovna tak vypisování pokladních dokladů.
Re: Nová účetní a její způsob účtování
Příjmové ani výdajové pokladní doklady nedělám, nemusejí být. Na faktury předkontaci nedávám, měsíčně vyjíždím z účetnictví sestavy se zaúčtováním a přikládám k příslušným dokladům. Nikdo zatím žádné námitky proti tomuto způsobu neměl. Každá a účetní a každý podnik mají styl evidence trochu jiný, tím se netrapte.
Re: Pro Veroniku - pokladní doklady
Máte vše tip-top, na jedničku s hvězdičkou.
Tazatelka psala, že jen její nástupkyně lepí doklady na papír s číslem, tak mi tam vycházelo, že bez podpisů.
Samozřejmě formulář z papíráku být nemusí, jestli šlo tazatelce jen o tohle, důležité jsou náležitosti.
Re: Pro Veroniku - pokladní doklady
Děkuji všem za reakce. Jen mi šlo o to, že na dokladech není žádný záznam, kdo to zaúčtoval a jak, a navíc, doklady na termopapíře za nějaký čas vyblednou a jak se pak zjistí jaká částka a daň tam byla?? A že to není v její náplni práce, to je možné, ale nikoho na toto neupozornila. Štve mě, že jsem měla všechny doklady 5 let v naprostém pořádku a hlavně to bylo přehledné, a teď to moje úsilí jde do kytek. A už vůbec nechápu proč si nevyžádala účtovou osnovu. Já účtovala zásoby způsobem A, a najednou se to bude celé předělávat kvůli nové účetní na způsob B, to mi taky nejde do hlavy, když máme velký sklad. Ono je toho více, ale jak mi napsala jedna pisatelka, mám to hodit za hlavu ať si to dělají jak chtějí. Vše předám až už se nebudu o to starat, jinak bych se zbláznila. Ale přesto vám děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.