Re: faktura v cizí měně - kurz
UZP je opravdu dnem doplnění,já doplňuji kurzem denním ČNB...den kdy faktura přijde a je zapsana do knihy prijate pošty
doplnín datum UZP potom zaklad DPH a DPH primo na fakturu takze DPH bude v 8/2010 na obou stranach 343/321
321/343
pokud se bude jednat o zboží tak tam musíte doplnit ještě větu:
Osoba povinná přiznat a zaplatit daň je plátce, který zboží pořizuje podle § 25 zák. č. 235/2004 Sb.
a zkontrolujte jestli má fa naležitosti DD...treba doplnit DIČ atd.
Děkuji Vám za názory...
Tak se zdá, že to opravdu někdo dělá tak a jiný onak... Jaký postih mohu mít z toho, že jako den UZP mám UZP došlé faktury. (Řekněme, že je dříve dph jak na vstupu tak i na výstupu, výsledek = 0,-. Takže penále snad žádné?
A špatný kurz pro přepočet - jaký může být postih zde?
Nevím,zda budete mít postih,ale pořád máte čas to udělat podle doplnění údajů t.j.18.8. kurzem ČNB 18.8. DPH na vstupu i výstupu
a myslím,že to je správně
v loňském roce na školení DPH,nám to takto vysvětlovali a to,že máme vše doplnit,proto je tam datum doplnění,kdy z toho udělat řádný DD(doplněním všeho co chybí)
To ano, čas mám, ale problém je, že loni jsem postupovala také takto. Navíc můj daňový poradce mi řekl, ano - nechte to tak a pokračujte v tom...
Musím říct, že pořád nevím... Opět jsem se přesvědčila, že někdo používá postup, který tedy asi správný není (ten můj)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.