Vlákno názorů k dotazu Faktura v cizí měně - kurz od Mína - Re: faktura v cizí měně - kurz dobrý den,já...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2010 10:51

Mína (neregistrovaný)

Re: faktura v cizí měně - kurz
    dobrý den,

já mám pocit, že se tady smontovalo vše dohromady, podle mého názoru je rozdíl mezi přijatou fa za zboží a za službu. Pokud mám přijatou fa z EU za službu, vždy provádím samovyměření k datu poskytnuté služby. Zbožím se nezabývám, ale co jsem tak vyčetla, tak pokud se faktura za zboží nijak výrazně nikde nezasekne, tak datumem, kdy fa dojde. Pro službu platí podle mého názoru par. 24 a, kde se píše, že povinnot přiznat je ke dni uskutečnění nebo ke dni přijetí úplaty (co nastane dříve). Dále nás to odkáže na par.21 (při podkytnutí služby se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné dnem jejího poskytnutí nebo dnem vystavení dańového dokladu-co nastane dříve). Vzhledem k tomu, že DD se ten kus papíru z EU stává až ve chvíli, kdy na něj doplníme náležitosti dl par.31, je to většinou až po poskytnutí služby. Z tohoto důvodu já samovyměřuji vždy ke dni poskytnutí služby. U zboží je to jinak-dle par.25 jsem povinná přiznat daň k 15.dni v měsíci, který následuje po měsíci, v němž bylo zboží pořízeno. POkud však je DD (doplnění údajů) vystaven před tímto 15. dnem, vzniká plátci povinnost přiznat daň k tomuto datu-k tomu datu vystavení=datu doplnění. Toť můj názor, takto jsem zákon pochopila já. Nezbývá, než si opět postesknout, že je vše zbytečně psáno složitě a pak to každý dělá jinak. :-) hezký den.

• 19. 8. 2010 10:54

Mína (neregistrovaný)

Re: faktura v cizí měně - kurz
    tď koukám, že jsem to popsala vlastně stejně jako jana h. :-) tady je již na Vás, máte zde odkazy na paragrafy...na rozdíl od toho názoru, který vás jednoznačně odkazuje na datum přijetí faktury.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).