Re: Vyúčtovací faktura k zálohám
Ted za období od dubna 2010 do března 2011 dojde v březnu nekdy...a to uz je rok uzavreny a me tam pořad zustavají otevřené zalohy...vím ze z hledisla učtovaní to nevadí, ale me to zustava v systemu a do te doby než mam vsechny faktury tak zalohy nemohu interne vyrovnat a je to pro nadřízené dost nepřehledné...takze bych zalohy vůbec neevidovala...a chtela bych učtovat jen vyučtovaní FA....
Normalné zalohy evidujeme na 314100, k tomu daň. doklad na přijatou platbu a pak vyučtovací FA a odučtuji zalohy z 314100....a ted mam učet 314 101 kam zaučtuji platbu z banky, a kdyz dojde vyučtovací FA tak bych ji rada dala do nakladu + DPH a interně bych tu sumu odúčtovala z te 314 101 prave...
ja uctuju platbu z banky na 314+DPH kazdy mesic(platební kalendář=DD)a kdyz prijde v breznu vyuctovani tak spocitam kolik je to za lonsky rok a to procutuju do lonskeho roku do prosince na 502/383 ,fakturu uctuji 383/321+rok 2010
314/321 -(zálohy celé od 4-3/2011)
502/321 +rok 2011
Ano, to je také možnost, ale mě by právě zajímalo spiš jeslti mohu na zakladě vyúčtovací FA uplatnit DPH...zda mohu vyučtovací FA učtovat na 518,343/321 ...kde je vlastne na FA vyutování zálohy takze DPH tam vychazí 0, ale ja bych si ji chtela uplatnit - mam tam dva řadky...na jednom je spotřeba plynu např. a na dalším řádku je zúčtovaní zálohy takze ve finale jsem na nule....(mohu zaslat scan mailem pro představu - pokud to není pochopitelné z mého vysvetlení)
takže vy nechcete uplatnovat DPH na zalohach z prijaté platby ale az na konecne fa?Ale DD rikate,ze ma DPH nula,tak to asi nepujde,proc s echcete sidit mesicne o vratku za DPH?tomu nejak nerozumim,nebo nechapu to asi co potrebujete vedet O)))
Spíš asi špatně vypisuji to co mam na mysli :-)))) na DPH se šidit nechci jen si ji nechci uplatnit Danovym dokladem k přijaté platbe ale az fakturou co dojde pri vyučtovaní...ale nevim zda to jde kdyz na fakture je uvedena DPH vlastne nula (protoze jsem si ji mela uplatnit na zaklade danoveho dokladu k přijaté platbe,vite)....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.