Re: Platba za službu slovenskému OSVČ
Děkuji za radu. Zde v diskusích jsem se dočetla, že daň si vypočítám a dopíšu na doklad sama a následně uvedu v DP na řádek 5 a 44 tedy stejné částky základu a DPH? A to je vše, nebo se nás týká také souhrné hlášení? Ještě se zeptám, DPH musím asi vyčíslit, když je to od plátce pro plátce, že?
Děkuji za radu. Zde v diskusích jsem se dočetla, že daň si vypočítám a dopíšu na doklad sama a následně uvedu v DP na řádek 5 a 44 tedy stejné částky základu a DPH? A to je vše, nebo se nás týká také souhrné hlášení? Ještě se zeptám, DPH musím asi vyčíslit, když je to od plátce pro plátce, že?
např. služby od plátce z EU za 1000,- , tak základ daně 1000,-- dáte do ř. 5 i 44 do kolonky základ daně a k tomu 20% dph do ř. dph zase ř. 5 a 44
nula od nuly pojde. vstup výstup + - = 0
souhrnné hlášení se dělá při dodání zboží nebo služby do EU ne při pořízení služby
Může ještě jeden dotaz? Dnes mi šéf předal "daň.doklad", který je napsán ručně na dodacím listě,kde je uvedeno za dodavatele- všehny jeho iniciály včetně IČO a DIČ a za nás razítkem naše údaje.
V textu je:
Účtujeme Vám za nátěr střechy na budově XY částku Kč 5.0000,
a nic o DPH. To si tam mohu doplnit sama? Mohu to vzít jako DD-fakturu, když tam není toto označení.
Prý ten Slovák trvdil, že žádnou daň nemusíme odvádět. Ještě mám kopii jeho karty o registraci k DPH. Děkuji všem moc za případnou radu.
jedná se dle § 10 o služby vztahující se k nemovitosti, místo
plnění je tam, kde se nemovitost nachází.
pokud je plátce daně v SR , nemovitost je tady, on fakturuje bez daně
a vy zdaníte ve svém přiznání samovyměření 20 % k základu daně
+ a -
Děkuji, občas mám problémy s DPH v Česku, natož z ciziny.
Ještě k tomu dokladu, myslíte, že ho mohu uznat jako daňový, dívala jsem se na § 31, všechnmy náležitosti bych tam měla jen ne odst. i (sdělení, že máme povinnost přiznat a zaplatit daŇ atd...), ale my vlastně žádnou daň platit nebudeme, tak to tam nemusí být?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.