Re: Nemoci a postihy
Postihovat někoho za nemoci nemůžete. Jediná cesta je ta, kterou naznačujete - naopak odměňovat ty, kteří absence nemají. Například část pohyblivé složky mzdy vázat na 100% docházku. Kdo nechybí vůbec, dostane plnou výši, kdo chybí v měsíci max 1 směnu, může mít 1/2 - a kdo má absenci větší, nedostane nic.
Úplně košer to ale samozřejmě taky není.
>>Dobrý den, máte někdo ošetřeno za jakých podmínek lze
>>postihovat zaměstnance za časté nemoci, myslím tím
>>třeba krácení 13 tých platů, u nás nejsou, tak hledám
>>jinou možnost, jak dát zaměstnancům najevo, že když
>>nebudou nemocní,tak se budou mít lépe-trochu cinické,
>>ale
>>vedení po mě chce ošetřit finančně časté nemoci. Mě
>>napadají jen premie za vyšší prac.nasazení, které lze
>>nějakým poměrem krátit s ohledem na délku nemocí.
>>Děkuji
>>za každý nápad.
>***
>Je to pěkná blbost. Nejčistší řešení je dát lidem dostatečně vysoké mzdy, aby se jim kratší absence nevyplatila a marodili pouze se závažnými potížemi, ne s každou volovinou. Dneska doktor uzná každého, komu se jen .........nechce.
Ano to já vím, ale mladí-svobodní kluci mají zcela na háku svůj výdělek a práci za ně nemá kdo dělat, mzdy nemáme tak malé, mohou si vydělat dost,při splnění alespoň základní docházky a při troše přesčasů není výjimkou přes 30 tis.hr.mzda, myslím,že to dnes není až tak málo,obrábění kovů, ale potřebuji vymyslet ještě lepší motivaci, jsou odměňovaní hodinovou mzdou vyšší, než je ve mzd.výměru, možná určit nějaká pravidla pro vrácení na sepsanou hr.hod.mzdu - půjde o to na jak dlouho a o kolik %, tak jdu vymýšlet pravidla. Děkuji
Pozor - nemoci a postihy - je to žalovatelné dle nových zákonů -
je to diskriminace pracujích atd. Právník nás upozorňoval, že pokud pracovník podá žalobu, tak firma za tuto "šikanu" dostane velkou pokutu. To samí upozornil, na odměnu, když jde pracovník např.
do důchodu - že to můžou ostatní napadnout, že on dostal peníze, firma zase může být osočována, že poukazuje, že je pracovník starý atd. Sám právník říkal, že je to "postavené na hlavu", ale už zažil soud, kdy pracovníci vyhráli..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.